Venecija vlada italijanskom košarkom, druga titula u tri godine otišla u "grad koji tone"! (VIDEO)

Spektakularno je završena sezona u "Palakanestru"

  • 0

U Veneciji se igra ozbiljna košarka, drugi put u tri godine šampion države dolazi iz tog italijanskog grada gde je u subotu, u sedmom meču finalne serije, domaći sastav savladao Dinamo Sasari 87:61.

Nije bilo ni "trunke" neizvesnoti u meču odluke, tim sa Sardinije parirao je samo u prvom poluvremenu (40:36), a onda je usledio potom Pocekovog sastava, te dominacija Venecije za novu krunu.

Ovo je četvrta titula za Veneciju u istoriji, međutim klub je van svake priče o Evroligi zbog licence koju poseduje finansijski moćniji Armani.

Iskusni Majk Bramos blistao je sa 22 poena, uz njega i Markiz Hajns (21),  dok je na drugoj strani samo Rašon Tomas bio "docifreni" sa 16 poena.

Ključna za ishod meča bila je treća deonica, kada se igra Sasarija raspala, a Vencija taj deo igre rešila u sovju korist rezultatom 30:17, posle čega više nije bilo dileme - slavlje navijača moglo je da počne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA