≫ 

Poljaci nestvarnom dvojkom Hiksa u poslednjim sekundama tukli Srbiju i osvojili bronzu! (VIDEO)

Preokret u napetoj završnici i Majkl Hiks koji je bio nezaustavljiv

  • 13

Srpski basketaši poraženi su u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu u basketu 3x3 u Roterdamu od selekcije Poljske 18:15, dvojkom i slobodnim bacanjima na tri sekunde pred kraj.

Poljaci su od starta bili u prednosti, a Dušanu Bulutu, Marku Saviću, Dejanu Majstoroviću i Mihailu Vasiću je još u glavi bio dramatičan poraz od Letonije (22:19) u polufinalu takmičenja dva sta pre meča za treće mesto.

Najefikasniji je u pobedi Poljaka bio Majkl Hiks sa 13 poena, dok su Marćin Sroka i Pavel Pavlovski bili epizodisti sa po dva, odnosno tri poena. U timu Srbije Majstorović je ubacio četiri, Bulut pet, a Vasić i Savić po tri.

Rivali Srbije su od početka igrali jaku odbranu, udvajali su prilikom spuštanja pod koš, spolja pogađali i rano poveli posle dvojke Hiksa 4:3. Srbija dolazi do izjednačenja 8:8 dvojkom Dušana Buluta, ali nakon toga Poljaci opet prave razliku i vode sve do minut i po do isteka vremena.

Tada Majstorović i Savić preokreću, a drugi je slobodnim bacanjima na 13 sekundi pre kraja praktično obezbedio pobedu 15:14 ako se Srbija odbrani. To se nije desilo. Savić je imao Hiksa tamo gde je trebalo, pribijenog bliže ćošku, ovaj se neverovatno izvukao u stranu, bacio iz očaja i pogodio uz faul.

Dobio je dva slobodna bacanja, pogodio oba i iz jednog napada sa četiri poena rešio pitanje pobednika na tri sekunde pre kraja. U finalu se za titulu prvaka sveta bore Letonija i ekipa Sjedinjenih Država.

VIDEO - Bulut za Telegraf o novoj sezoni, Olimpijskim igrama i rivalstvima u basketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA