Lučić perfektnom partijom doneo Radonjiću drugu uzastopnu titulu prvaka Nemačke! (FOTO)

Košarkaši Bajerna iz Minhena odbranili su trofej osvojen prošle godine

  • 1

Oni su pobedili Albu iz Berlina 93:88 posle produžetka (76:76) u trećoj utakmici finala i bez poraza overili petu titulu nacionalnog prvaka.

Meč su obeležila dvojica igrača Vladimir Lučić i Danilo Bartel, ali i veliki preokret Bajerna u utakmici koja je rešena tek posle dodatnih pet minuta.

Bartel (15 poena) je u finišu vezao pet koševa, doneo svom timu prednost 84:80, a onda je iznudio faul u napadu. Lučić je bio fantastičan tokom celog meča i postigao je 23 poena (7/8 iz igre, 4/4 trojke).

Upravo on je trojkom i odveo utakmicu u produžetak, dok je jako dobru rolu imao i Nihad Đedović sa 18 poena. Stefan Jović je takođe bio dobar sa 12 poena i šest asistencija, a Nemanja Dangubić je imao četiri poena. U timu Albe je Pejton Siva postigao 21 poen, a Johanes Timan još 13.

Alba je bila bolja tokom većeg dela meča. Imala je plus sedam posle prve četvrtine, već do poluvremena je bilo +14 (46:32), što su čuvali sve do početka poslednje deonice kada je Bajern napravio seriju 11:0.

Time se tim iz Minhena vratio u igru, a Lučić je onda trojkom dodatno zakomplikovao stvari Albi i pomogao da Bajern uzme titulu posle tri meča.

Trener Bajerna Dejan Radonjić je po drugi put otkako je na klupi bavarskog kluba postao prvak države, jer je isti uspeh napravio i prošle godine kada je u ulozi trenera zamenio Aleksandra Đorđevića.

VIDEO - Lučić o odlasku u Kinu: Dosta teških utakmica, svi znamo šta je bio problem kvalifikacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan S.

    24. jun 2019 | 17:22

    Nije on za reprezentaciju.Srbija ima na toj poziciji mnogo bolje igrače od Lučića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA