≫ 

Bućan objavio spisak Orlića za Svetsko prvenstvo

Pred mladim košarkašima Sbrije je novi izazov

  • 4

Košarkaše Srbije, mlađe od 19 godina, očekuje Svetsko prvenstvo, a selektor Aleksandar Bućan objavio je spisak igrača na koje će računati. 

Srbija će na prvenstvu igrati u Grupi D zajedno sa Kinom, Portorikom i Francuskom, a igrači na koje Bućan računa su kapiten Dalibor Ilić, a u timu će biti i Filip Petrušev, Marko Pecarski, Toma Vasiljević, Lazar Grbović, Luka Cerovina, Altin Islamović, Aleksa Ćubić, Zoran Paunović, Uroš Trifunović, Ognjen Mićović i Pavle Kuzmanović.

U stručnom štabu Bućana su pomoćni treneri Žarko Milaković, Bojan Salatić i Tomislav Tomović, kondicioni trener Miloš Cvetanović i fizioterapeut Aljoša LJubičić.

- Na Kritu nas očekuju još dve trening utakmice protiv domaćina Grčke (25. jun) i reprezentacije SAD (27. jun), koje ćemo maksimalno iskoristiti da se što bolje pripremimo za takmičenje. Očekujem da do početka prvenstva značajno unapredimo pre svega timsku igru, jer je iza nas samo sedam dana trenažnog procesa u kompletnom sastavu. Stručni štab ima ogromno poverenje u selekciju igrača koji će nas predstavljati na SP, ekipu sastavljenu od igrača rođenih 2000. godine bez mlađih igrača, što se dešava prvi put u istoriji Srbije i Jugoslavije na SP U19 - rekao je selektor Bućan.

Da podsetimo, Svetsko prvenstvo u košarci za igrače do 19 godina biće odigrano od 29. juna do 7. jula u Grčkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • n

    24. jun 2019 | 21:34

    Ovde je morao da pokuša da pozove Maria Nakica

  • Qwer

    25. jun 2019 | 20:33

    Srećno momci! Neka ste nam prvo zdravi a uz malo sreće nadamo se medalji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA