≫ 

Jedna užasna četvrtina koštala Obradovića titule u Francuskoj, Asvel digao pehar!

Monako odigrao odlično prvo poluvreme, a onda sve prosuo u trećoj deonici

  • 0
KK Crvena zvezda - KK Alba, Saša Obradović Foto: Marko Todorović

Košarkaši Asvela povratli su trofej šampiona Francuske, 19. put su krunisani, i to posle treće pobede u finalnoj seriji "LNB" lige protiv Monaka našeg trenera Saše Obradovića - 66:55, za konačnih 3:2 u velikom finalu.

Najtrofejniji francuski klub uzeo je novu titulu zahvaljujući furioznoj trećoj četvrtini, završenoj 24:6, kada je u potpunosti preuzeo kontrolu utakmice i rezultata, bez pravog odgovora sa druge strane.

Monako je odigrao sjajan prvi deo meča, na poluvremenu imao prednost 35:27, međutim užasno loša treća četvrtina bila je presudna da se situacija na terenu obrne, a Asvel ode ka trijumfu.

Poslednja deonica bila je rutiniranje igrača domaćeg tima, lagan posao i stavljanje tačke na seriju i odličnu sezonu ekipe koja će narednu takmičarsku kampanju igrati u elitnom evropskom rangu.

Sloter i Bilan sa po 11 poena bili su najefikasniji kod pobednika, Kahudi je imao 9, Pejn 8, a bivši plej Zvezde Demarkus Nelson meč je završio sa 2 poena.

U poraženom sastavu, Bost i Džons imali su po 13 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA