≫ 

Sonja Petrović košem u finišu srušila Belorusiju: Srbija pobedom počela Eurobasket!

Košarkašice Srbije trijumfovale sa 55:53 na startu Evropskog šampionata

  • 7

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije  pobedila je Belorusiju sa 55:53 (18:16, 11:16, 12:10, 14:11) u meču prvog kola grupe D na Eurobasketu koje se održava Letoniji i Srbiji.

U "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu izabranice Marine Maljković posle velike borve izvojevale su veliku pobedu koja mnogo znači za nastavak takmičenja. Sledeći meč Srbija igra u petak od 20.30 (RTS) sa selekcijom Rusije koja je poražena od Belgije 67:54.

Prava drama viđena je u finišu meča. Srbija je imala 53:49, ali se Belorusija vratila i trojkom 9 sekundi pre kraja izjednačila na 53:53. Sonja Petrović preuzima odgovornost i daje koš na 1,9 sekundi pre kraja za pobedu.

Utakmica je odigrana na mali broj poena, što svedoči od svojevrsnom grču zbog važnosti meča kod obe ekipe. Srbija je na početku imala inicijativu, ali je Belorusija posle prve četvrtine preuzela primat i imala prednost, ali ne više od tri-četiri poena.

Sonja Petrović je bila najefikasnija sa 18 poena, Nevena Jovanović je dodala 9, a Aleksandra Crvendakić 7 poena.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belorusija Foto: fiba.basketball

Srbia je preuzela inicijativu tek u drugom delu četvrte četvrtine, kada je stekla osetniju prednost od 7 poena razlike 49:42 posle dve trojke Jelene Bruks i Nevene Jovanović. Ipak, iako se očekivalo da privedu meč kraju, usledila je drama. Belorusija se vratila i uspela da izjednači na 53:53, a onda je Sonja Petrović solo prodorom i šutem iz reketa rešila meč.

TOK MEČA:

IV ČETVRTINA:

55:53 KRAJ

40. MIN: 55:53 Sonja Petrović uzima odgovornsot i daje koš na 1,9 sekundi pre kraja TAJM AUT

40. MIN: 53:53 Belorusija trojkom stiže prednost na 9 sekudni pre kraja

39. MIN: 52:49 Još minut je ostao do kraja, a Srbija ima vođstvo i napad

38. MIN: 52:48 Ima Srbija solidno vođstvo i ako nastave da igraju ovako ostvariće pobedu.

35. MIN: 52:45 TROOOJKA Nevene Jovanović, pa zatim Sonje Petrović za najveće vođstvo Srbije. Čak tri minuta su ekipe bile bez koša, a onda je usledila kanonada.

32. MIN: 46:42  Trojkaaa Jelene Bruks, kapitena tima donosi prvu ozbiljniju prednost na meču, a nakon toga nekoliko napada obe ekipe bez koša.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belorusija Foto: fiba.basketball

III ČETVRTINA: 12:10

30.MIN: 41:42 Rezultatska klackalica se nastavlja, Belorusija serijom 6:1 ponovo vraća prednost.

27. MIN:40:36 Utakmica se nastavila, a Srbija je preuzela inicijativu na terenu i počela da stiče blagu prednost.

21. MIN: 29:34 Belorusija odmah podiže razliku na startu trećeg perioda, ali naše devojke drže priključak.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belorusija Jelena Bruks, kapiten SrbijeFoto: fiba.basketball

II ČETVRTINA: 11:16

20. MIN: 29:32  Idalje je egal u Zrenjaninu, nijedna ekipe ne može da stekne više od 3 poena razlike i konstantno se smenjuju u vođstvu

15. MIN: 24:25 Rasplamsala se igra u Zrenjaninu, poeni se ređaju jedan za drugim. Dobro igraju u napadu naše devojke, ali i dalje je dobrana problematična. Suviše lako primaju poene.

12. MIN: 18:18 Nastavlja se borba dve ekipe koje pretenduju na visok plasman. Igra se jako agresivno po celom terenu, jer naše košarkašice jedino tako mogu da nametnu svoj ritam. Međutim, dosta ispadaju iz odbrane i Beloruskinje lako poenitraju na ziceru.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belorusija Aleksandra Stanaćev u duelu sa Beloruskinjom Foto: fiba.basketball

I ČETVRTINA: 18:16

10. MIN: 16:14 Belorusija koristi greške u odbrani naše selekcije da preuzme incijativu, ali zahvaljujući Crvendakić koja je dala dve trojke uspeli smo da se održimo u meču. Selektorka Srbije Marina Maljković dosta rotira igračice i želi da drži visok tempo igre.

7. MIN: 8:7  Dosta neefikasna utakmica, što je i razumljivo jer je prva i važnost je ogromna. Za sada su ruke stegnute, ali videćemo da li će se malo opustiti naše devojke kako vreme odmiče

4. MIN: 5:3  Počele su obe ekipe dosta stidljivo sa mnogo promašaja. Igra se brzo pa ima igrešaka, ali naša ekipa za sada diktira tempo jakom odbranom.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belorusija Saša Čađo košarkašica Srbije Foto: fiba.basketball

VIDEO: Ovaj peh košarkašice nasmejao je sve u hali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maxmax

    27. jun 2019 | 21:39

    U mrtvom Zrenjaninu stavite da igra reprezentacija Srbije. Imaš EP. pred nosom, igra tvoja reprezentacija i doðe 300 ljudi. Očajan potez saveza, može skupo da košta reprezentaciju, jer zna se da publika itekako ponese naše košarkašice.

  • ja sam ja

    27. jun 2019 | 21:57

    Na rts 1 ne valja prenos a na rts 2 treba da bude prenos mladih ali ni toga nema.. 😂😂 mislim da treba da se poveca pretplata na 💶 kako bi mogli da gledamo srecne ljude na miru

  • Doktor

    27. jun 2019 | 21:50

    A tek ovo sa strujom... kataklizma...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA