≫ 

Srbija je najbolji primer da košarku ne igraju imena: Đorđević pričao o snazi našeg tima pred Kinu

"Verujem u ono što radimo, u kvalitet naših igrača. Ali ne smemo praviti greške, ne smemo pristupiti turniru sa idejom da smo ekipa koja će igrati finale i koja će osvojiti svetsku titulu. Pogotovo što igramo osam utakmica u 15 dana", kaže selektor najboljih srpskih košarkaša

  • 4

Centralni sportski događaj u smiraj leta po Srbe, uvek željnih dobre košarke, biće Mundobasket u Kini, gde naša najbolja selekcija pretenduje na najviši plasman sa verovatno najjačim timom koji se okupio u poslednjoj deceniji. Selektor Saša Đorđević računa na najjače snage na čelu sa članom idealne NBA petorke Nikolom Jokićem, uz njega i na Bjelicu, Teodosića, Marjanovića, Bogdanovića, Kalinića, Nedovića, Micića, Milutinova, Gudurića...

Na prvi pogled, zaista imamo moćan tim, za mnoge i dovoljno kvalitetan da se "pobije" sa Amerima za zlato...

- Verujem da je to cilj svih nas - ne ostavlja dilemu ššta su ambicije Srbije u Kini Đorđević, na početku intervjua za zvaničnu stranicu Svetske košarkaške orgnaizacije FIBA.

- Čeka nas ekstremno težak i zahtevan turnir. Brojne reprezentacije su napredovale, počevši od Grčke i Janisa Adetokumba, najdominantnijeg igrača u NBA bez ikakve dileme. Tu su Francuska i Litvanija, koje će biti komplikovan protivnik svakome, i to su tri selekcije koje svima mogu da budu primer zbog svog rada. Rusija i Turska će takođe vrebati svoju priliku.

Španija je posebna priča - tim sastavljen od evropskih i svetskih šampiona, i na terenu i na klupi, ponovo će biti kandidat za medalju.

- Želeo bih iz sveg srca da čestitam Skariolu uspeh (sa Reptorsima, ghde je pomoćni trener). Španija je tim koji, uprkos povlačenju Navara i povredi Po Gasola, ima kontinuitet, kvalitet i rezultate - kaže Sale.

Nikola Jokić Nikola Jokić biće glavna uzdanica Srbije pod košem na Mundobasketu Foto: Tanjug/AP

I o Australiji je srpski selektor pričao biranim rečima.

- Oni dolaze sa osam ili devet NBA igrača, kao i Kanada - konstatovao je snagu "Kengura", uz nezaobilazno pominajnje SAD u kontekstu prvog favorita za zlatnu medalju:

- Sa Gregom Popovičem na klupi, i njegovim "stafom", SAD su pokazale koliko ozbiljno pristupaju turniru.

Uz svo poštovanje ostalima, Sale je najveći fokus, naravno, usmerio ka timu koji vodi. Srbija će u Kini igrati u verovatno najjačem sastavu u poslednjoj deceniji, pa i duže, sa Jokićem kao glavnom zvezdom, Teodosićem, Marjanovićem, Bogdanovićem...

- Verujem u ono što radimo, u kvalitet naših igrača. Ali ne smemo praviti greške, ne smemo pristupiti turniru sa idejom da smo ekipa koja će igrati finale i koja će osvojiti svetsku titulu. Pogotovo što igramo osam utakmica u 15 dana.

Ne brine Saleta izazov da ukomponuje velika imena, podeli im minutažu...

- Naš tim je najbolji primer da ne igraju imena. Osvajali smo medalje i kada su nam nedostajali neki od najboljih igrača. On koji budu potpuno spremni pobediće, a samo tako "imena" postaju "legende".

Grad Fošan biće domaćin našem timu u prvoj rundi Mundobasketa, prvi meč igramo sa Angolom (31. avgust), drugi sa Filipinima dva dana kasnije, a onda sledi derbi sa Italijanima.

Vasilije Micić u razgovoru sa selektorom Srbije Aleksandrom Đorđevićem Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    27. jun 2019 | 18:56

    "Bogdanović bi trojku i sa parlinga da proba......i evoooo je zovite je boooombaaaaa" 😁 Momci nek vam je sa srećom! I po nišlijski, pokažite gi tam za koje drvo se koza vrzuje 😎

  • Milos

    27. jun 2019 | 19:03

    Drugi favorit smo za zlato.Ovo nam je najjaca reprezentacija u zadnjih 15-17 godina.

  • Miki

    27. jun 2019 | 20:52

    Predvrag Stojaković treba da igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA