Nova pravila Evrolige: Vraća se sudijsko podbacivanje, tehničke greške nisu više timski faulovi...

Povratak stare žustrosti

  • 2

Pored toga što je izvršni odbor Evrolige odlučio da da specijalnu pozivnicu Zenitu za narednu sezonu, usvojen je i predlog Savetodavnog veća ovog tela o primeni i izmeni novih pravila za narednu sezonu Evrolige i Evrokupa.

Nova pravila će biti prosleđena svim klubovima, savezima ali i FIBA-i, kako bi se se pružila podrška poboljšanju globalnih pravila igre, stoji u saopštenju ove organizacije.

Promene pravila za sezonu 2019/2020:

- Vraća se sudijsko podbacivanje, nema više promene poseda i čuvenog ''sata'' koji pokazuje čija je lopta

- U slučaju da neki igrač za vreme sudijskog podbacivanja napravi prekršaj, protivnička ekipa dobija loptu da ubaci sa centra i 24 sekunde za napad. Do sada je ekipa imala 14 sekundi

- Tehničke greške (igraču, treneru, klupi) se neće više računati u timske faulove

- Ako sudije odluče da zaustave napad kako bi korigovale vreme do kraja

- U slučaju da sudije zaustave vreme, kako bi korigovale isto, vreme napada će biti resetovano na prvobitno vreme promene poseda, a lopta će se izvesti sa mesta gde je promenjen posed.

Nardne sezone u Evroligi gledaćmo 18 klubova: Alba, Efes, Armani, Crvena zvezda, CSKA, Barselona, Bajern, Fenerbahče, Himki, Baskonija, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid, Valensija, Žalgiris i Zenit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vreme

    28. jun 2019 | 15:31

    U toku meča kad date kos i dok se ne izvede ispod koša lopta prodje par sekundi.na čitav meč se izgubi od 3 do 5 minuta.a kad dodje kraj zaustavljaju na stotinke.jel to neka poruka kako može da se regulišu koševi na utakmici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA