Lučić: Svaka medalja na SP bila bi uspeh za Srbiju

Reprezentativac Srbije nije želeo da ističe favorite za osvajanje medalje u Kini

  • 3

Košarkaš Bajerna iz Minhena Vladimir Lučić trenutno je slobodan igrač, a pored toga što pregovara o nastavku saradnje sa Bavarcima, priprema se i za okupljanje nacionalne selekcije. 

On je za nemački Kiker govorio je o svojoj dosadašnjoj karijeri i odgovarao na pitanja o reprezentaciji i životu u Nemačkoj. Takođe,  pored pet osvojenih titula sa Partizanom i dve koje ima sa Bajernom, nije mogao da izdvoji najdražu.

- Sve titule su kao moja deca, ne bih mogao da se odlučim koja mi je draža. Osvajao sam nacionalna prvenstva, Aba ligu i Eurokup sa Valensijom i mogu reći da su trofeji ono što me pokreće. Neverovatan osećaj je kada nešto osvojite, onda znate da je ta sezona vredela nečemu.

VIDEO: Lučić o odlasku u Kinu: Dosta teških utakmica, svi znamo šta je bio problem kvalifikacija

Lučiću ugovor sa Bavarcima ističe, a pregovori o nastavku saradanje tek treba da počnu.

- Bajern ima potencijal da bude ozbiljan evropski klub u košarci, baš kao što je to u fudbalu jer je sjajno vođen od strane ozbiljnih i profesionalnih ljudi. Stabilnost kluba je faktor zbog koga si se svaki igrač koji je ovde ikada igrao opet vratio

- Uskoro treba da razgovaram sa čelnicima kluba o svojoj budućnosti. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem je da smo moja porodica i ja jako srećni ovde. Bajern je ozbiljan klub, Minhen je grad u kome imate toliko mogućnosti za lep  i udoban život...

Eurobasket 2017, Reprezentacija Srbije, Srbija, Rusija Foto: AP/Tanjug

Svetsko prvenstvo u košarci počinje 31. avgusta u Kini, a mnogi procenjuju da reprezentacija Srbije ima ozbiljnu ekipu, od koje se samim tim mnogo i očekuje.

- Definitivno je odlična stvar što će Srbija konačno igrati u punom sastavu, a svaka medalja bi za nas bila uspeh".

- Teško je u ovom trenutku govoriti o tome ko je favorit jer još pouzdano ne znamo u kom će sastavu koja reprezentacija igrati. Zavisi i kako ko počne, od atmosfere u timu i mnogo drugih faktora - zaključio je Lučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA