Maljković: Moramo da podignemo nivo u igri, Belgija je dobar tim

Selektorka Srbije je pozvala publiku da podrži reprezentaciju

  • 1

 Žensku košarkašku reprezentaciju Srbije posle pobeda nad Belorusijom i Rusijom očekuje duel sa Belgijom. 

Pred 3. meč u grupi, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković istakla je da će njen tim imati težak zadatak i da će morati da podigne nivo u igri.

- Moramo još da podignemo nivo. Protiv Rusije je to bilo okej, ali sada da bismo išli direktno u četvrtfinale moramo još da podignemo nivo u odnosu na Rusiju. Ni slučajno ne smemo da se vraćamo dole sa svojom igrom niti da ostanemo istom nivou, moramo to da podignemo za 10-20 odsto. Samo tako možemo da se nadamo pobedi. Ako ne bude tako, imaćemo problema protiv Belgije, koja je ''ranjena'' u ovom trenutku. Suvišno je pričati o njihovim kvalitetima - rekla je Maljković novinarima posle treninga u Kristalnoj dvorani.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belorusija

Foto: fiba.basketball

Posle dve pobede izabranice Marine Maljković, obezbedile su nastup u drugoj fazi takmičenja, a meč protiv Belgije biće prilika da se u četvfinale ode sa prve pozicije u grupi.

- Znamo kalkulacije, znamo matematiku, ali uvek je najlakše kada možeš da pobediš. Evropsko prvenstvo je jako teško, igra se dobra košarka - rekla je Maljković i objasnila u kom segmentu njen tim mora da bude bolji u odnosu na meč sa Rusijom.

- Nivo agresivnost mora da se podigne još više. Agresivnost treba da se podigne i u odbrani i u napadu, da podigneš agresivnost kod svakog igrača... Zašto je juče bila dobra utakmica? Zato što su igračice sa klupe unele preko potrebnu energiju i bile agresivne u svakom mogućem pogledu na terenu i to nam je protiv Rusije bilo važno.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belorusija

Foto: fiba.basketball

Maljković je navela i da je "skok igra" nešto gde njen tim ne sme da dozvoli opuštanje.

- Skok je jako važan. Volim što vi novinari sa vašim znanjem i praćenjem ženske košarke, podstičete moje igračice na te važne stvari i o kojima im ja pričam non stop. Skok je pitanje dogovora i košarkaškog objašnjena, ali ponajviše zelje. Mi nismo ekipa koja ima ''monstrume'' na centarskim pozicijima, koji mogu da hvataju sve skokove...Ako se u tom segmentu opustimo, mi nemanmo šta da tražimo u utakmici. Moramo mnogo koševa u napadu da damo da to nadoknadimo - rekla je Maljković.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belorusija

Foto: fiba.basketball

Ona je za narednog rivala imala samo reči hvale.

- Belgija ima još veću rotaciju. Imaju četiri centra koji pođednako igraju, imaju agresivne bekove ... Potenciraju brzu i agresivnu košarku, ali hajde da igramo košarku i da vidimo kako je to u ovom momentu protiv ekipe iz grupe koja je slična nama.

Navijači u Zrenjaninu na meču protiv Rusije napravili su odličnu atmosferu, a njihova podrška biće značajna i u duelu protiv Belgije.

- Bitan je momenat da publika navija. Zahvaljujem se gradu Zrenjaninu, ali hajde da sutra svi zajedno dođemo i do te treće pobede i da na najbolji mogući način završimo boravak u Zrenjaninu. S obzirom da je Belgija tim sa mnogo iskustva, ali i da realno juče nisu očekivali poraz, pomoć publike nam je potrebna da bismo u tri dana mogli da napravimo dve velike pobede. Belgija je mnogo, mnogo dobar tim. Ako mogu da zamolim publiku da kao i na meču protiv Rusije, dođe i sutra uveče da nas isprati. Biće nam potrebna pomoć jer imamo težak posao ispred sebe - zaključila je Maljković.

Da podsetimo, meč između Srbije i Belgije igra se sutra od 20 sati i 30 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA