≫ 

Ludilo u finišu, promašena bacanja i trojka sa pola terena: Srpske košarkašice u četvrfinalu EP!

Naše devojke fanatičnom borbenošću srušile Belgiju sa 70:66 i idu direktno u četvrtfinale

  • 22

Košarkašice Srbije, obezbedile su nastup u četvrtfinalu Eurobasketa, pošto su pobedile Belgiju sa 70:66. Sada imamo tri slobodna dana, a u četvrtfinalu u četvrtak selekcija Srbije igra sa pobednikom baraž meča između Letonije i Švedske, koji je na programu u utorak..

Prava drama viđena je u poslednjem minutu na 64:64. Milićeva daje bacanje za 65:64, ali Belgijanke uzvraćaju i vode 66:65. U sledećem napadu Sonja Petrović igra jedan na jedan i pormašuje na 30 sekundi pre kraja. Belgijanke su imale napad. Promašile su i dale nama priliku da povedemo.

Faulirana je Ana Dabović na 11 sekundi pre kraja.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belgija Foto: fiba.basketball

Ana pogađa oba slobodna bacanja za 67:66, a zatim Nevena Jovanović krade loptu na izvođenju i kreće u napad. Držali smo loptu, a onda je faulirana Sonja Petrović na 1,8 sekundi pre kraja. Ona promašuje dva bacanja, a Belgijanke kreću na sve ili ništa, ali Jelena Bruks je ukrala loptu i dala trojku sa pola terena za tačku na I.

Inače, utakmica je bila dosta zanimljiva, a Belgijanke su sve vreme kontrolisale meč  i vodile od četiri do 10 poena razlike 36:26. Međutim, u trećoj četvrtini naše devojke su se prenule i krenule u ofanzivu.

Uspele su da prepolove razliku 48:42 i onda u četvrtom periodu krenule na sve ili ništa. Tada se i probudila Sonja Petrović koja je vezala 10 poena i uspel da donese preokret 57:56 za naš tim u 36. minutu.

Od tada do kraja igrao se egal koš za koš, a naše devojke su imale više koncentracije u finišu, ali i sreće.

Najefikasnija u našem timu Jelena Bruks sa 16 poena, Ana Dabović i Sonja Petrović ubacile su po 13, Nevena Jovanović 11 poena.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belgija Foto: fiba.basketball

TOK MEČA:

SRBIJA - BELGIJA 70:66  (16:15, 10:19, 16:14, 28:18)

IV ČETVRTINA:

40. MIN: 77:66 TROOOJKA ZA KRAJ Jelen Bruks

40. MIN: 67:66 Ana Dabović pogađa oba slobodna bacanja na 11,2 sekunde pre kraja. Tajmaut Belgija.

40. MIN: 65:66 Belgijanke dale bacanja do kraja 49 sekundi! Tajm aut Srbija. Ostalo je 11 sekundi do kraja Ana Dabović ima bacanja

40. MIN: 65:64 Utakmica je nastavljena Ana Dabović promašila slobodno bacanje, ali je Nikolina Milić uhvatila loptu, pa je faulirana i ima slobodna bacanja, a jedno koristi

40. MIN: 64:64 Poslednji minut meča egal je u Zrenjaninu. Ana Dabović ima slobodna bacanja.  Trenutno je prekid jer kaplje voda sa klime na parket i ne mogu da obrišu.

38. MIN:62:62 Prava drama u Zrenjaninu, ekipa Srbije konstantno stiže prednost od dva poena koju održava Belgija.

36. MIN:57:56 Igraju kao u transu naše devojke, Sonja Petrović je pokrenula lavinu i sada su Belgijanke upale u naš ritam i ne znaju gde se nalaze.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belgija Foto: fiba.basketball

34. MIN: 51:53 Trojka Nevene Jovanović došla je u pravo vreme, a odmah zatim i koš Jelene Bruks za samo dva poena minusa.

32. MIN 46:53 Uspele su naše devojke da priđu na dva poena minusa, ali trojka Belgijanki, pa zatim dva poena vraćaju razliku.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belgija Foto: fiba.basketball

III ČETVRTINA: 16:14

30. MIN: 42:48 Održavaju Belgijanke prednost od šest do osam poena razlike.

28. MIN:40:46 Velika borba se vodi u Zrenjaninu, ali naša selekcija nikako da prelomi rezultat. Belgijanke igraju odličnu odbranu, bore se skaču, ali i naše devojke ne zaostaju, ali ne mogu u napadu da pogode.

25. MIN: 37:42 Uspeli smo da prepolovimo vođstvo Belgije i da ih agresivnom odbranom iznenadimo, ali nema preokreta još uvek. Taman priđemo na minus tri one vrate razliku.

22. MIN: 33:36  Sonja Petrović sa četiri vezana poena otvara treću četvrtinu i smanjuje vođstvo, a nadovezuje se Ana Dabović za samo minus tri za Belgijanke koje su pre dva minuta imala plus 10.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belgija Foto: fiba.basketball

II ČETVRTINA:

20. MIN: 26:34 Tvrdo igraju naše rivalke u odbrani, teško naše devojke dolaze do prilike za poene. Muče se, a sam podatak da su dale 26 poena za 20 minuta dovoljno govori o efikasnosti.

18. MIN: 23:32 Najveća prednost Belgije, ušli smo u njihov ritam i sada ne možemo se sastavimo. Ko Srbije najefikasnija Jelena Bruks sa 7 poena, još iz prve četvrtine. Imamo problem sa skokom u napadu, ne možemo da uhvatimo nijedu  loptu. Marina Maljković na tajm autu traži bolji skok i agresivniju odbranu.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belgija Foto: fiba.basketball

16. MIN: 22:28 Počele su da pogađaju trojke Belgijanke, a i da treće kontranapade se puno lakih poena.

15. MIN: 18:23 Nije dobro. Dosta greše naše devojke u napadu, prebrzo završavaju akcije, uglavnom šutem, a odbrana je popustila. Mali pad koncentracije i Belgija ima osetniju prednost.

12. MIN: 16:19 Belgijanke počinju drugi period jače i agresivnije, i uspevaju da povedu. Odlično su skautirali naš tim i zaustavili Anu Dabović i Sonju Petrović.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belgija Foto: fiba.basketball

U slučaju poraza igraćemo osminu finala u utorak protiv Slovenije.

Utakmicu možete pratiti u direktnom tekstualnom prenosu na Telegrafu.

I ČETVRTINA: 16:15

10. MIN: 16:15 Velika borba, ali je efikasnost izostala u poslednja tri minuta prve četvrtine. Naše devojke su dosta agresivne i u napadu, pa su im dosuđene tri lične u napadu.

7.MIN: 14:12 Igra se u veoma brzom ritmu, naše devojke "lete" po terenu, pršte kontranapadi iz jake odbrane, ali se i Belgijanke ne predaju, ušle su u naš ritam i pariraju.

4. MIN: 8:6 Razigrala se ekipe Srbije posle početne stegnutosti. Odbrana je i dalje naš najjači adut, jer lete po terenu naše košarkašice. A krenuo je i napad posle trojke Jelene Bruks

2. MIN: 2:4 Početno ispitivanje snaga dve ekipe koje se nisu susrele čak 8 godina na velikim takmičenjima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari branjevo

    30. jun 2019 | 22:49

    Bravo djevojka ovako se igra i bori za svoju državu

  • Dejan

    30. jun 2019 | 22:48

    Srce kao zgrada.... Hvala vam sto postojite..... I srecno do kraja........!!!

  • Cava

    30. jun 2019 | 22:39

    Ludilo,hvala vam,tako se igra za drzavni dres,bravo devojke,sretno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA