Pešić još dve godine u Barseloni i pravi drim tim!

Trofejni srpski trener pokušaće sa Kataloncima da ponovo pokori Evropu

  • 2

Bila je Barselona na dnu. Promena trenera i igrača nisu ulivale plodom godinama a onda je došao Svetislav Pešić i sve preokrenuo za 180 stepeni preko noći. Sada je, godinu i po dana od povratka u Kataloniju, produžio saradnju na još dve sezone.

Izgleda da će poraz u finalu španskog šampionata Barsi dobro doći, odnosno da će ga maksimalno dobro iskoristiti. Da li je proradio srpski inat kod Pešića ili je on taj inat preneo na ceo klub, bilo kako bilo Barselona je krenula da udara jako.

Nikola Mirotić Foto: AP/Tanjug

Prvo je iz NBA vratila Nikolu Mirotića i to za neverovatnih 70 miliona evra za šest sezona, a onda je danas produžila ugovor i sa trofejnim strategom Svetislavom Pešićem.

I ako za dva meseca puni 70. godina popularnom Kariju snaga i želja za pobedom ne jenjava. Pokazao je Pešić da je tata i u ovoj novoj modernoj košarci i da njegov način rada ne zastareva-

I ako se spekulisalo da će Barsa potražiti novog stratega nakon isteka ugovora Pešića ovog leta, ipak su dve strane pronašle zajednički jezik i nastaviće započeti projekat vraćanje Barse na vrh. Posle Mirotića, očekuje se dolazak još vrhunskih igrača kako bise prekinula dominacija Reala i napala Evroliga.

U dva mandata Kari  je vodio katalonski klub na ukupno 240 mečeva i zabeležio je 172 pobede što na mdaje neverovatan podatak od 72% pobeda.

Sa Kataloncima je osvojio 7 pehara - jednu Evroligu (2003.), dve titule prvaka Španje, tri Kupa Španije i jednu ligu Katalonije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA