Srbija sa Švedskom za polufinale, hrabre Britanke igraju sa Mađarskom

Posle Zrenjanina i Letonije Evropsko prvenstvo se seli u Arenu

  • 1
Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belgija Foto: fiba.basketball

Četvrti takmičarski dan na Evropskom prvenstvu za žene, ujedno je bio i poslednji koji se igrao u Rigi., a posle utakmica osmine finala koje su u ponedeljak bile na program u prestonici Letonije, svoje rivale u četvrtfinalu saznali su pobednici grupa C i D, Mađarska i Srbija.

U prvom meču dana, Švedska je nakon dominantne igre izbacila iz daljeg takmičenja Letoniju koja nije uspela da iskoristi prednost domaćeg terena. Od početka do kraja susreta, Šveđanke su bile bolji rival, o čemu svedoči i maksimalnih +25, odnosno čak 16 skokova više od rivalki. Na kraju, Letonija je uspela da priđe na konačnih 77:62, dok Šveđanke pakuju kofere i spremaju se za okšaj sa našom reprezentacijom u Beogradu.

U drugom četvrtfinalnom duelu, Velika Britanija je ubedljivo savladala Crnu Goru i tako zakazala duel sa reprezentacijom Mađarske. Slično kao i Švedska u prvom meču dana, Britanke su prikazale dominantnu igru kojom su brzo ostavile svoje rivalke bez nade u preokret. Crna Gora je sredinom druge deonice uspela da stekne +1, ali je prednost trajala svega 19 sekundi, nakon čega je Velika Britanija ponovo preokrenula rezultat a potom i uvećala svoju prednost. Na kraju, potpuno zasluženih 92:71.

U utorak  u „Štark areni“ igraju Slovenija – Belgija i Italija – Rusija, dok su četvrtfinalni dueli na programu u četvrtak, 4. jula, takođe u najvećoj dvorani na Balkanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekica

    2. jul 2019 | 02:26

    Mi imamo najboljeg trenera na svetu..ne brine me koje sledeći.. učiti Kokeza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA