Ko je Dejan Todorović, momak ispred Kalinića i Nedovića? Odbio je BiH, sanja dres Partizana...

Zanimljiv karijerni put imao je Todorović, a sada će se boriti za kinesku "vizu"

  • 43
Dejan Todorović Foto: MN Press

Košarkaški reprezentativac Srbije, Dejan Todorović, nalazi se na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića, posle čega će pokušati da se izbori za jedno od 12 mesta u avionu za Kinu.

Trenutni spisak sastoji se od 18 imena, a 25-godišnji Todorović se izdvaja kao igrač koji do sada nije bio toliko na radaru javnosti, a ima  zanimljivu košarkašku i životnu biografiju, a igra na poziciji krila, visok je 1,96m.

Još kada se pojavio na spisku Đorđevića od 35 kandidata pred početak kvalifikacija, Todorović je kao igrač Bilbaa bio najbolji strelac ekipe u Evrokupu, sa prosekom od 15 poena, uz četiri skoka i dve asistencije, beležio je još prosek od 12 poena u ACB ligi. Tada je momak iz Mrkonjić Grada najavio visoke domete, a posebno je zanimljivo da je mogao da bira između BiH i Srbije.

- Nisam nikad imao neku dilemu u vezu toga. Moj san je oduvek bio da zaigram za Srbiju i beskrajno sam zahvalan ljudima iz Saveza BiH što su me ispoštovali i što mi nisu pravili problem. Uvek sam bio opredeljen prema Srbiji - rekao je Todorović svojevremeno za Mocartsport.

DEJAN TODOROVIC Foto: MN Press

Todorović je iz svog rodnog mesta otišao u Novi Sad sa 15 godina, posle čega je krenula rana avantura, već sa 17 je otišao u Španiju i priključio se juniorima Malage. Potom je igrao za B tim kluba, odigrao 72 utakmice u tri sezone, da bi potom počeo da dobija minutažu u prvom timu. U međuvremenu, okusio je i čari letnje NBA lige igrajući za Čikago Bulse.

Ipak, posle produženja ugovora sa Malagom, prosleđen je na pozajmicu u Bilbao, ispostavilo se da je to dobar potez. Tu se konačno afirmisao, a posle dve godine je napustio klub i otišao u Mursiju, ali u poslednjoj sezoni odigrao je tek dve utakmice, zbog povrede.

Prethodno, imao je ukupni sezonski prosek u ACB ligi od 10.9 poena, 1.5 asistencija i 2.9 skokova na 30 odigranih mečeva, za 24 minuta na parketu.

U trenutku kada je dobio poziv, nije bilo srećnijeg igrača od njega.

- Kada dobiješ priliku da braniš boje svoje zemlje, to je nešto posebno. Jako sam zadovoljan što sam dobio poziv i stvarno se nadam da ću moći da pomognem reprezentaciji, zemlji, selektoru i saigračima da zajedno odemo na Mundobasket bez ikakvih problema.

Konkretno, povredu je doživeo pred početak sezone 2018/19, stradali su prednji ukršteni ligamenti na pripremnom meču sa Huventudom, pa je usledila operacija, na parket se vratio pred kraj maja ove godine.

Najbolju partiju za Srbiju pružio je na meču protiv Gruzije u Tbilisiju, kada je postigao 24 poena, uz pet skokova i šest asistencija, i ostvario indeks korisnosti 34. U proseku je nastupajući za "orlove" ostvarivao 12 poena po meču.

Pored toga, neostvarena želja mu je da zaigra za Partizan, za koji navija od malih nogu, i protiv kog je morao da igra dok je nosio dres Bilbaoa.

VIDEO - Marina Maljković: Presekla je loptu i mi smo u četvrtfinalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gags

    3. jul 2019 | 14:03

    Moj komsija iz Mga ! Male kasabe pored BL.Mali je mašina , tek ce se cuti za njega ! Zasluzio je poziv i opravdaće ga ! Toliko talenata propadne zbog sujete polupismenih trnera ali on je imao srece ! Koliko je vasih igraca iz raznih branši sporta iz Mg doslo ili su im oditelji ostali poslije studija ! Boškan, Podrašcanin , odbojkasi , braća Pjetlovici , vatrepolisti , Raduljica i Miličević, kosarkasi ! Ima ih jos , ali dovoljno je i ovo ! Nemojte suditi dok mu sansu ne date @l! Pozz i srecno komšo , zasluzio si!

  • paki

    3. jul 2019 | 12:33

    Dobar! I treba nam neko da fizicki bomba! Atipican nas bek, pretpostavljam da i odbranu igra dobro.Podsjeca na Nedovica iz boljih dana...

  • Micko

    3. jul 2019 | 12:12

    Dovoljno je to sto sanja dres partizaia da bude pozvan u reprezentaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA