≫ 

Trifunović trojkom doneo produžetak, ne i pobedu: Litvanija u polufinalu Svetskog prvenstva! (FOTO)

Mladi igrač Partizana je doneo i vođstvo Srbiji u dodatnih pet minuta

  • 2
Foto: Fiba.com

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Litvanije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva za košarkaše do 19 godina sa 92:85 nakon produžetka.

Naša reperentacija je trojkom Uroša Trifunovića uspela da izbori dodatnih pet minuta igre, ali ne i da trijumfuje, pa Litvanci prolaze u borbu za medalje.

Foto: FIBA.com

Najefikasniji je kod pobednika bio Rokas Jokubaitis sa 21 poenom, deset asistencija i četiri skoka, a pratio ga je Erikas Venskus sa 19 poena. U timu Srbije je Marko Pecarski dominirao sa 25 poena, 11 skokova i jednom asisntencijom.

Filip Petrušev i Uroš Trifunović su ubacili po 16 poena, Zoran Paunović 11, a Luka Cerovina deset. Treba napomenuti da je Petrušev imao i 15 skokova i pet asistencija, ali i čak deset izgubljenih lopti.

Srbija je lošije krenula ali je posle ofanzivnog skoka i poena Marka Pecarskog počela seriju od sedam poena i povela 9:7, a potom i 11:8.

Foto: FIBA.com

Litvanci su nakon toga zaigrali bolje, naši igrači su gubili lopte i njihovi rivali su posle deset minuta vodili 28:20. Srbija je taj zaostatak anulirala u drugom periodu i na poluvreme otišla sa 39:39.

Tvrda igra se prenela i na nastavak utakmice sve do završnice u kojoj Trifunović pogađa trojku za 77:77 i produžetak, osam sekundi pre kraja.

Orlići su na startu produžetka poveli 81:80 slobodnim bacanjima Trifunovića, ali su onda Venskus i Jokubaitis preuzeli stvari u svoje ruke i rešili meč.

U preostalim četvrtfinalima, ekipa Malija je pobedila Portoriko sa 84:74, a sastaju se još SAD i Rusija, odnosno Kanada i Francuska.

VIDEO - Košarkašice Srbije ponizile Švedsku za polufinale Eurobasketa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA