≫ 

Oklahoma nudila Džordža i Vestbruka za Siakama: Toronto odbio i izgubio sve!

Toronto Reptorsi su imali na stolu ponudu po kojoj bi za Paskala Sijakama dobili najveće zvezde Tandera, piše Adrijan Vojnarovski

  • 0

Paskal Siakam u Oklahomi, a Rasel Vestbruk i Pol Džordž u Toronto Reptorsima, zvuči malo čudno, ali je moglo da se ostvari ovog leta u NBA ligi.

Na Zapadu je stvoren zanimljiv balans posle trejdova, prelaza, potpisivanja velikih ugovora i milijardi potrošenih dolara pa su sada Kavaj Lenard i spomenuti Džordž u Los Anđeles Klipersima, Lebronu se u Lejkersima pridružio Entoni Dejvis, u Golden Stejt je otišao Dianđelo Rasel...

Trgovali su i ostali, ali je jedan od luđih scenarija mogao da se desi u neostvarenom trejdu Oklahome i Toronta kada je generalnom menadžeru Reptorsa Masai Uđiriju ponuđeno da dovede Vestbruka i Džordža u zamenu za Siakama i još pikova.

Toronto nije imao "dubinu" i toliko pikova koliko bi Oklahoma tražila, a Uđiri nije hteo da se odrekne ni drugog najboljeg igrača ekipe i osvajača priznanja za košarkaša koji je najviše napredovao.

Umesto toga, ostali su mu Siakam i pikovi, ali je ostao bez Lenarda jer su Klipersi imali "na lageru" dovoljno pikova da od njih naprave vojsku i ušli su "all in" ponudom. Dobili su dvojicu dvosmernih superstarova zauzvrat.

Ovakav razvoj događaja počeo je da se raspliće pre nekoliko dana kada su Džordž i Lenard međusobno pričali o tome kako bi igrali zajedno i kada je Lenard preko agenta Arona Minca poručio Klipersima - dovedite Džordža i dolazim i ja.

Klipersi su, sa druge strane, bili pogurani strahom da će ostati praznih šaka i da će Kavaj otići u Lejkerse, pa su odmah reagovali i završili posao.

Zanimljivo je da su Klipersi znali pred početak prelaznog roka da će morati da dovedu još jednu zvezdu da bi namamili Lenarda, ali nisu znali koga. Raspitivali su se za Bredlija Bila i Džrua Holideja, ali su onda dobili odgovor i ispali možda najveći pobednici ovog trejd roka.

VIDEO - Badnjarević: Peđa Stojaković je ušao u prvi tim Zvezde sa 16 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA