≫ 

Španija posle drame u finalu EP: Srpkinje preskupo koštao loš početak (FOTO) (VIDEO)

Košarkašice Srbije boriće se za bronzanu medalju

  • 52
Košarka, žene, Srbija Španija Foto: fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije se plasirala u finale Evropskog prvenstva, pošto je u polufinalnom susretu poražena od Španije u Beogradskoj Štark Areni, 71:66.

Posle ubedljive pobede nad Šveđankama 87:49, pred izabranicama Marine Maljković bio je novi težak zadatak, a ovoga puta je to bila Furija koju ova generacija košarkašica nikada nije pobedila. Kao i u prethodnim mečevima sa Španijom, početni grč je bio prisutan, a razlika od 10 poena prednosti koju je Španija napravila u prvoj deonici pravila je probleme domaćim košarkašicama do samog kraja.

Španija je poenima otvorila meč, da bi Ana Dabović odgovorila istom merom. Ipak, posle poena Jelene Bruks za 4:3, Španija odgovara trojko i nameće svoj ritam. Tako je do kraja prve četvrtine prednost Furije porasla na 21:11.

Laia with the perfect dime 🎯 ➡️ Marta with the 👌. Never gets old 🏀! #EuroBasketWomen@baloncestoESP 🇪🇸 @Martaxargay

📺 https://t.co/3pwcEnO2eE pic.twitter.com/V8Wn37rlL4

— #EuroBasketWomen (@EuroBasketWomen) July 6, 2019

U nastavku, Srbija je zaigrala mnogo bolje. Raspoložene su bile Bruks i Dabović, kao i Sonja Petrović koje serijom od 5 poena smanjuju prednost. Do kraja poluvremena igralo se u serijama, a taj period igre pripao je domaćim košarkašicama koje su uspele da zaustave nalet protivnica i spreče veće vođstvo.

Ana Dabović bila j raspoložena za igru; Foto: fiba.basketball

Velika borba za svaku loptu vodila se i u 3. četvrtini. Srbija je pogađala, ali su povremene greške i promašeni ziceri rezultovali su da se prednost Špankinja ne smanji osetnije.  Najraspoloženija košarkašica Srbije u ovom delu meča bila je Dragana Stanković koja je "izmišljala" poene, pogađala uz faul i kontrolisala skok. Na momente, bukvalno je uspevala da "probudi" i ostale reprezentativke, ali i publiku u Areni koja je atmosferu dovela do usijanja.

Jednostavno, prednost gošći iz Španije od 10 poena iz prve deonice se na momente topila, i vraćala, ali nije rasla, i tu je Srbija čekala svoju šansu.

Magic Johnson. Michael Jordan. Marine Johannes. Must be something about the MJ initials - @Marinej5 with her @FRABasketball 🇫🇷 career-high 20 PTS when it mattered most 💯. #EuroBasketWomen pic.twitter.com/OFLWs6hLGB

— #EuroBasketWomen (@EuroBasketWomen) July 6, 2019

Dragana Stankovic is UNSTOPPABLE right now 💪! #EuroBasketWomen@KSSrbije 🇷🇸

📺 https://t.co/3pwcEnO2eE pic.twitter.com/PgtoDn3TjI

— #EuroBasketWomen (@EuroBasketWomen) July 6, 2019

Ipak, prava uzbuđenja usledila su tek na kraju. Malo po malo topila se prednost Španije. Sredinom deonice Jelena Bruks pogađa i smanjuje prednost na samo -5. Srbija se tako ponovo vratila u igru. Na ruku je išla i tehnička greška selektora Španije koji nije uspeo da "probudi" njegove košarkašice.

Pravo ludilo u Areni nastalo je na 4 minuta do kraja. Srbija je potpuno zategla odbranu, vezala 5 poena. Ušlo se u egal završnicu u kojoj se igralo koš za koš i na jednu loptu. Ipak, na 30 sekundi do kraja, Španija sa bacanja dolazi do +4, a vezane napade Srpkinje ne uspevaju da iskoriste i dođu do potpunog preokreta.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Jelena Bruks sa 17 poena, dok su Dajana Butulija  i Dragana Stanković imale po 12 poena. Sa druge strane, Ndour je sa 17 poena bila najefikasnija u pobedničkom timu, pratile su je Kruz sa 13 i Domingez, Gil i Ćargaj sa po 10 poena.

Da podsetimo, Srbija će se za bronzanu medalju boriti sa velikom Britanijom, dok će se u finalu sastati Francuska i Španija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    6. jul 2019 | 22:27

    Hvala Ani Dabovic na velikom srcu i hrabrosti. Hvala joj i što je u trenutku kada smo konačno prelomili rezultat i poveli, napravila potpuno nepotrebnu glupost i odvela Špankinje u finale. Tačno i jedno i drugo.

  • Darko

    6. jul 2019 | 22:36

    Izgubili smo dobijenu utakmicu zahvaljujuci nepotrebnoj nesportskoj licnoj gresci, koja nas je na kraju kostala finala.

  • Dragan

    6. jul 2019 | 22:24

    Okrenula Dabovićka utakmicu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA