≫ 

Zvezda spremna za sve promene Evrolige, ABA dobija pozivnicu: Čović nije iznenađen novim pravilima!

Predsednik crveno-belih istakao da je očekivao ovakvu odluku Evrolige

  • 58

Čelnici Evrolige doneli su odluku po kojoj se ukida mesto u elitnom takmičenju prvaku ABA lige, kao i i najboljim timove Španije, Nemačke i VTB lige, ne računajući vlasnike "A" licence, što ne brine previše predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića koji tvrdi da će regionalno takmičenje ipak imati svog predstavnika.  

Kak oprenosi Sport Klub, Nebojša Čović je istakao da su odluke čelnika Evrolige očekivane, ali i da je mesto za Abaligaša zagarantovano.

- Što se tiče Crvene zvezde odluke Skupštine Evrolige su očekivane. Mi dugo pratimo razvoj Evrolige i to u smislu dva najveća evropska takmičenja – Evrolige i Evrokupa. Za nas nije neočekivano da je Skupština Evrolige na predlog menadžmenta Evrolige ukinula ugovore sa tri lige – nemačkom, VTB ligom i ABA ligom. Moram da naglasim da ABA liga ovim formalno ništa nije izgubila jer ABA liga umesto ugovora ima zagarantovan vajld-kard, a on će se dodeliti prema ostvarenom rezultatu - rekao je Nebojša Čović.

VIDEO: Da li je Jelisaveta Teodosić u predstavi otkrila da će Teo igrati u Zvezdi?

Čović je objasnio da Evroliga ima za cilj piramidu gde je vrh Evroliga, ispod Evrokup, a dno nacionalna takmičenja.

- Sve druge priče su mistifikovanje od onih koji ne razumeju šta se dogodilo i za one koji su zlonamerni. To je reorganizacija i faza resetovanja Evrolige, na putu ka krajnjem cilju, a krajnji cilj je uspostavljanje piramidalnog takmičenja, koje će na vrhu piramide imati Evroligu, ispod toga Evrokupa, a na dnu piramide nacionalna prvenstva. To znači da će se u dogledno vreme iz nacionalnih prvenstava ići u Evrokup, iz Evrokupa u Evroligu, a iz Evrolige ispadati u Evrokup. To je krajnji cilj. Ipak, postoje i novine. To su Udruženje igrača, Udruženje trenera i preuzimanje ingerencija vezanih za arbitražu - rekao je Čović.

VIDEO: Čović o dolasku Teodosića u Zvezdu: Držim ga za reč koju mi je jednom dao

Predsednik crveno-belih je istakao da je klub spreman za sve promene.

- Na kraju, Crvena zvezda je spremna za ove promene jer se mi studiozno bavimo trendovima evropske košarke. Ne mislim da je umanjen značaj ABA lige jer ne zaboravite… iz ABA lige se ide u Evroligu, kao što se iz ABA lige ide u Evrokup - zaključio je Čović.

Dakle, Evroliga za sezonu 2020/21 izgledaće ovako: 11 klubova sa A licencom, Asvel i Bajern, (dvogodišnja vajld karta), osvajač i finalista Evrokupa i tri kluba koja dobiju pozivnicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fkcz 🇷🇸

    11. jul 2019 | 23:11

    A sto ove tri tacke u nojama Srpske zastave? Kako ste je sad prisvojili kad ste JSD... stavite 🔵⚪️🔴 〰️⚫️⚪️ mada vam i 🇭🇷 dobro stoji 😂

  • 🔴🔵⚪

    11. jul 2019 | 21:40

    Ovako je i bolje jer iz bivše Juge jedini klub sa dugom tradicijom i iskustvom igranja u Evroligi je PARTIZAN. Smešno je recimo da sa onakvim velikanima igra recimo Zvezda, Budućnost ili Cedevita. Znam da se ovo neće svideti mnogim navijačima ali to je realnost!

  • Bonvivan

    11. jul 2019 | 21:55

    Treba ponavljati nedeljama i godinama nije crvena zvezda već FMP iz Železnika koji je kupio grb Crvene zvezda sa Kalemegdana 2011 godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA