≫ 

Kuzmić na intenzivnoj nezi: Košarkaš Zvezde je i dalje u teškom stanju, lečenje se nastavlja (FOTO)

Srpski centar prevezen je iz Banjaluke helikopterom, u Beograd je sleteo u 12.20

  • 71
Ognjen Kuzmić, KLINICKI URGENTNI

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, A. Nalbantjan

Ognjen Kuzmić, centar Crvene zvezde i reprezentacije Srbije teško je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Prijedora. On se zbog povreda glave i grudnog koša nalazi u komi, a iako su prve informacije bile da će ga prevesti na VMA, on je prevezen na Klinički centar.

Helikopter je vlasništvo Helikopterskog servisa Republike Srpske. Angažovao ga je doktor Vlado Đajić nakon što su konstatovane povrede.

 

 

Po dolasku u Beograd, kako Telegraf saznaje, pacijent je primljen u jedinicu intezivne nege sa teškim povredama i u teškom opštem zdravstvenom stanju. Nastavlja se dalje lečenje.

U međuvremenu se pojavila i fotografija smrskanog automobila Ognjena Kuzmića, i to nakon što je sa mesta nesreće odvezebno na auto otpad.

 

Prethodno se javnosti obratio i generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić koji je rekao da je pacijent Ognjen Kuzmić (1990) zadobio prelome kostiju lica i vilice, otok mozga, te nagnječenje grudnog koša.

- Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Obavljena ja sva neophodna inicijalna dijagnostika i započet terapijski tretman. Zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja i saniranja povreda u toku je hitno prebacivanje Ognjena Kuzmića u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Prema rečima načelnika Urgentnog centra dr Dragana Rakanovića, pacijent Bogdan Ilić (1990) je zadobio dominantne povrede glave i kostiju lica. Nalazi se na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom lečenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - dodao je on.

Podsetimo, Kuzmić je pre nesreće bio na jednoj svadbi u Prijedoru i jutros se vraćao magistralnim putem Banjaluka-Prijedor kada se nesreća dogodila u Ramićima. Usled kiše, kolovoz je bio klizav i savet vozačima je da se vozi sporije.

Do udesa je došlo kada se beli porše Ognjena Kuzmića u kojem je bio sa prijateljem Bogdanom Ilićem sudario sa BMW-om u kojem su bili Marko Miljatović (32) iz Prijedora i Dražen Janjanin (30) iz Prijedora.

Ognjen Kuzmić saobraćajna nesreća

Foto: www.prijedordanas.com

VIDEO: Snimak nesreće u kojoj je poginuo Nikola Radulović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi73

    14. jul 2019 | 12:36

    Kuzmo uvek si me nervirao kad si nas trpao...ali sad zelim da se dignes i nastavis da me nerviras! Izvuci se majstore ljubi te jedan Grobar!

  • Urke

    14. jul 2019 | 12:05

    Izdrzi Kuzmo,nedaj se !!!! Podrska od Grobara !!!

  • goran

    14. jul 2019 | 12:21

    Svakome ko doživi teške povrede želim brz oporavakl, ali i isti tretman za sve. Moga oca u Republici Srpskoj nisu hteli kad je bio u komi ni na magnetnu da pošalju na drugo odeljenje bolnice, a po neke stiže helikopter sa VMA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA