Ispred njega je na draftu bio samo Kajri Irving, a sada ga je Obradović "uzeo" od Radonjića

Žoc dovodi NBA kucača iz Bajern Minhena

  • 0

Košarkaški klub Fenerbahče angažovao je nekadašnjeg drugog pika sa NBA drafta Derika Vilijamsa, koji u Istanbul dolazi iz Nemačke gde je odigrao prošlu sezonu.

Vilijams je pre dve godine igrao finale NBA lige sa Klivlend Kavalirsima, ali se u međuvremenu preslio u Evropu gde je 2018/2019. sezonu igrao za Bajern iz Minhena kod Dejana Radonjića.

On će u Fenerbahčeu imati trogodišnji ugovor vredan oko milion i petsto hiljada dolara po sezoni.

Vilijams je 2011. biran kao drugi pik na draftu od strane Minesota Timbervulvsa, odmah iza Kajrija Irvinga. Iako je solidno krenuo u NBA, posle dve sezone je otišao u Sakramento Kingse gde je bio do 2015.

Nakon toga su jednogodišnje stanice bili Njujork Niksi i Majami Hit, pa još kraće epizode u Klivlendu, Tijanđin Gold Lajonsima i Los Anđeles Lejkersima. Usledio je dolazak u Evropu gde je Vilijams privukao pažnju svojim zakucavanjima i atletskim sposobnostima.

Željko Obradović će probati da njime nadomesti odlazak Nikola Melija, a Fenerbahče posle dolaska Nanda De Koloa i produžetke ugovora s još nekolicinom igrača još jednom deluje spremno bar za Fajnal for Evrolige, ako ne i za novu titulu u Evropi.

VIDEO - Željko Obradović o sezoni Fenerbahčea i fajnal-foru u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA