Milutinov upozorio Olimpijakos zbog kašnjenja plata: Evo zašto je Evropa stotinama godina iza NBA!

Slučaj Milutinov poslužio je ovih dana kao primer zbog čega je SAD daleko ispred Evrope, tvrdi Nikolin agent

  • 2
NIKOLA MILUTINOV

Marko Metlas

Srpski centar Nikola Milutinov zahtevao je od svog kluba Olimpijakosa da mu isplati tri plate koje su kasnile i najavio da će u suprotnom preduzeti određene zakonske mere koje su mu bile na raspolaganju.

Grčki mediji su javili da je taj dug isplaćen jer Olimpijakos nije smeo da rizikuje i ostane bez jednog od svojih najboljih igrača, baš u jeku interesovanja CSKA za njegove usluge.

I dok ovakav potez nije baš naišao na podržavanje kod navijača atinskih crveno-belih usred krize u kojoj se nalaze pola godine do godinu unazad, Nikolin agent Jorgos Dimitropulos je objasnio zašto je Milutinov bio primoran na ovakav čin kao sasvim normalan u savremenom svetu.

- Milutinov, kao i svaki čovek ima pravo da dobije platu na vreme. Činjenica je da svaki grčki klub, ali i veliki broj evropskih klubova, uključujući i one iz Evrolige, Evrokupa, Lige šampiona, ACB, Turske, Rusije i Italije ne plaćaju na vreme i odlažu, ponekad i godinama, bez da igrači podižu glas koliko bi trebalo. Činjenica je i da ima na hiljade slučajeva pred lokalnim sudovima i BAT, što ne znači da kada neko traži da mu se plati - da je to odmah loše. Ograničavanje problema na jedan klub je sprdnja. To je jedan od razloga zašto smo stotinama godina iza NBA - istakao je agent Milutinova u saopštenju.

Dodao je da će srpski košarkaš davati maksimum, kao što je radio i do sada, iz zahvalnosti prema Pirejcima za poverenje koje su mu ukazali.

- Nikola ima još godinu dana ugovora sa Olimpijakosom i izbor kluba je hoće li on ostati ili ne. Ako ostane, davaće maksimum 100 posto kao što je uvek i radio, jer mu je klub verovao kada drugi nisu. Jednostavno je. Šta se posle desi kada on bude slobodan igrač, to je nešto što ne možemo danas da znamo - rekao je Dimitropulos.

 

VIDEO - Milutinov: Sale će na leto biti na mukama..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    14. jul 2019 | 15:02

    Podržavam ga! Traži samo što je zaradio i ni dinar više. A to što Olimpijakos tone sve dublje i dublje nije njegova stvar!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA