≫ 

Završni turnir Evrolige igra se u "hramu rukometa"

Keln će ugostiti četiri najbolja tima evropske košarke od 22-24. maja

  • 1

foto :youtube/ehfTV

Finalni turnir Evrolige za sezonu 2019/2020. igraće se u kelnskoj "Lanxes" areni, koja će prvi put ugostiti četiri najbolja tima evropske košarke za predstojeću takmičarsku kampanju. U pitanju je Arena koja je u poslednjoj deceniji postala sinonim za rukometne spektakle, s obzirom da je svake godine domaćin završnog turnira rukometne Lige šampiona. 

Konačno je na red došla i košarka.

Arena je sagrađena 7. aprila 200o. godine, a zanimljivo je da i dalje drži rekord po broju gledalaca na jednoj košarkaškoj utakmici u domaćim okvirima. Reč je o meču između Bona i Albe kojem je prisustvovalo 18.518 gledalaca, što je i dalje najposećenija utakmice nemačke košarke.

Završni turnir Evrolige se treći put organizuje u Nemačkoj, a Keln je prvi grad posle Berlina gde će se odlučivati o šampionu Starog kontinenta.

Berlin je bio domaćin u dva navrata, 2009. i 2016. godine.

- Za početak nove dekade u kojoj želimo da donesemo Evroligu novim navijačima, ponosni smo što će Keln biti naredni domaćin završnog turnira - rekao je prvi čovek takmičenja Đordi Bartomeu.

- Posle Praga 2006, Pariza 2010. i Londona 2013. godine, ponovo donosimo najbolju košarku na novo mesto, gde je ovaj sport zaživeo, pa će navijači i uživo moći da vide najbolje od evropske košarke. U isto vreme, nismo mogli izabarti bolju i bučniju arenu i grad koji je otvoren za sve navijače širom sveta - dodao je Bartomeu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA