Sunovrat srpske košarke: Mlada selekcija poražena od Britanaca u osmini finala EP!

Nokaut za naše dečake u osmini finala Evropskog prvenstva

  • 15
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina 2019.

Foto: FIBA.com

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije doživela je šokantan poraz od Velike Britanije 77:72 u osmini finala Evropskog prvenstva u Izraelu. Naše mlade nade, budući reprezentativci su ispali iz borbe za medalju i u četvrtak igraju sa selekcijom Grčke za plasman od 9. do 16. mesta.

Očekivala se medalja, ali se doživeo nokaut, koji treba da bude poučan, pogotovo kada nas izbaci nekošarkaška zemlja Velika Britanija. Drugačije bi bilo da su nas izbacili Španci, Litvanci, Grci Turci koji imaju jake mlađe kategorije, ali ovako je teže.

Marko pecarski - Mlada košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina 2019.

Marko Pecarski prva figura utakmice sa Britancima sa 23 poena i 11 skokova Foto: FIBA.com

Ponovo je Marko Pecarski bio glavna figura naše ekipe sa 23 poena i 11 skokova i sada je jasno zašto ga je selektor Oliver Popović pozvao, iako je pre 10 dana završio takmičenje na Svetskom prvenstvu za juniore gde smo takođe ispali, ali u četvrtfinalu. Pecarski je najboji igrač ekipe u kojoj je najmlađi. Bez njega bi još teže bilo doći i do osmine finala.

Bilo kako bilo, ne piše nam se dobro, jer smo na dva takmičenja košarkaša koji imaju 19 i 20 godina, i pretenduju za seniorsku selekciju jako loše prošli. No, to ne mora nužno da bude loše ako iz te dve generacije izvučemo bar dva vrhunska asa u narednim godinana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk1

    17. jul 2019 | 19:32

    Sta mi uporno pisemo da su grobari nase kosarke Covic,Misko i jos poneki. Slicna sudbina ceka i vaterpolo,a zna se i zbog cega

  • Hogar

    17. jul 2019 | 20:54

    Pobede u finalima kod nas se ostvaruju na druge načine..... Danilović ako nastavi da popušta sčoviću i sličnim bolje je da ide čista obraza.

  • Marko78

    17. jul 2019 | 20:37

    Ma da li je moguće?! Pa je li to ta čuvena škola košarke?! 😂 😂 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA