≫ 

U NBA će zaigrati naučnik prema kome je i Bobi Marjanović "sitan" (VIDEO)

Srpski centar Boban Marjanović više neće nositi titulu najvišeg igrača lige

  • 0

U čitavoj NBA ligi su prošle sezone jedino Marjanović i Kritaps Porzingis, Letonac bili zavedeni kao igrači od 7 stopa i 3 inča (221 centimetar), a svi ostali su bili niži od toga.

U dolazećoj sezoni će se to promeniti pošto je sa Boston Seltiksima potpisao ugovor Elhađi TAko Serejn Diop Fol, ili skraćeno Tako Fol. Ovaj gorostas senegalskog porekla je rođen decembra 1995. godine i visok je neverovatnih 7 stopa i 7 inča, što znači da "šije" Marjanovića za celih deset centimetara.

Samim tim ima i veći domet rukama kada ih ispruži uvis od ogromnih 10 stopa i 2 inča (oko 312 centimetara), dok je Bobijev oko 9 stopa i 7 inča.

Momak iz Boljevca neće biti ni najteži u ligi pošto je Fol nabacio kilažu i "popeo se" do 141 kilograma, dok Marjanović ima devet manje.

Zanimljivo je to što Folu prvi izbor nije ni bila košarka nego nauka. Pasionirani je ljubitelj pitanja u vezi sa svemira, hemije, inženjeringa i fizike, pa je u nekoliko intervjua pričao o tome da voli da uči.

Fol je pohađao univerzitet Centralna Florida, a sada će zaigrati za Boston Seltikse.

VIDEO - Novak dobio konkurenciju - Bobi Marjanović uzeo reket u ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA