≫ 

Niko ovde nije slučajno: Micić o skraćivanju spiska, sezoni iz snova u Efesu i šansama Srbije na SP

Srpski plejmejker smatra da je timski duh ključ uspeha nacionalnog tima

  • 5
Vasilije Micić Foto: Nikola Tomić

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u četvrtak kako bi počela pripreme za Svetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Kini, a košarkaš od kojeg cela nacija mnogo očekuje je jedan od najboljih plejmejkera Evrolige Vasilije Micić. 

Organizator igre Efesa imao je napornu sezonu na koju je tačku stavila titula u Turskoj uz vicešampionsko zvanje u Evroligi. Tako sada, sa okupljanjem nacionalnog tima, počinju novi izazovi.

- Lepo je. Drago mi je da vidim sva ova lica ovde. Uvek je lepo biti deo reprezentacije. Ne nedostaje nam motivacije i spremno dočekujemo pripreme - počinje priču popularni Vasa i kratko rezimita sezonu iz snova koju je imao sa turskim timom:

- Srećan sam što je bilo ovako. Nisam imao nikakva očekivanja od prošle sezone. Verovao sam u svoju odluku da je prelazak u Efes ispravna odluka. Na početku je to delovalo kao možda, ne tako sjajan potez zbog toga što mnogi imaju te neke predrasude povodom Efesa. Korak po korak, sve se razvijalo u dobrom pravcu i ta titula na kraju sezone je bila jedna lepa stvar. 

VIDEO: Sale, Teo i Mačvan o predstojećim utakmicama, sastavu tima...

- Svako iskustvo znači. Ove godine sam odigrao nenormalno veliki broj utakmica. Samo biti na terenu toliko je veliko iskustvo, a samim tim, još veće, ako imaš veliku ulogu u svemu tome. To je bilo ono što sam tražio i želeo i to je jedan veliku plus za mene, a verujem i za ekipu i reprezentaciju. 

Srbiju očekuje Svetsko prvenstvo u Kini, a ambicije su poznate - medalja.

- Mislim da je svako svestan toga šta nas čeka. Sezona je svakom od nas bila podjednako teška. Ja sam poslednji završio, treba mi još malo odmora, ali sam u glavi spreman da se prebacim i budem spreman za reprezentaciju. Mislim da taj timski duh koji mi imamo može da nam pomogne da se lakše uvedemo u pripreme, da neke teže stvari koje ne padaju lako ostalim ekipama, mi uradim lakše, jer smo dugo zajedno. Sam one treba da imamo taj pritisak rezultata, već da uživamo. 

VIDEO: Đorđević objasnio zašto nije zvao Kalinića i Nedovića u reprezentaciju

- Moja filozofija je da se igra od utakmice do utakmice, čak i od pripremne do pripremne. Nema razloga da razmišljamo previše unapred bez obzira što nas stavljaju u krug favorita. Kada gledaš svaku sledeću utakmicu, više se pripremaš i obraćaš pažnju na sitnice.

Selektor Aleksandar Đorđević nije na spiak od 18 igrača uvrstio Nemanju Nedovića i Nikolu Kalinića i tako je pokazao da "niko nije bezbedan".

- I bez ta dva momka je jaka. Sa njima bi bila verovatno još jača po imenima, ali niko od ovih momaka nije došao ovde slučajno. Svako od momaka je zaslužio svoje mesto ovde, što kroz kvalifikacije, što kroz sezone koje su imali. Upravo to, garancija mesta ne postoji, to je sasvim normalna stvar.

- Mnogo puta se dešavalo da se dogode neke neplanirane stvari, pa onda neko dobije šansu i samim tim promeni karijeru. To je draž reprezentacije. Verujem da treba svi da iskoristimo svoju šansu i borimo se za mesto. 

Aleksandar Sale Đorđević, Vasilije Micić Zagrljaj Micića i Đorđevića na okupljanju nacionalnog tima; Foto: Nikola Tomić

Na kraju razgovora, Micić je imao poruku i za Ognjena Kuzmića koji se posle teške saobraćajne nesreće oporavlja.

- Jako mi je bilo teško kada sam video i ovoga puta mu šaljem podršku da izdrži i da smo svi uz njega. 

(Saša G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA