Cedevita Olimpija se odrekla Marka Simonovića, odlazi u Megu!

Talenat menja sredinu

  • 0
Marko Simonović Foto: MN Press

Košarkaški klub Mega Bemaks je nastavio sa pojačanjima za novu sezonu, pošto će naredne dve godine u klubu provesti mladi crnogorski centar Marko Simonović, koji je prošle sezone igrao za Petrol Olimpiju.

Marko Simonović je rođen 15. oktobra 1999. godine, visok je 210 centimetara i igra na poziciji centra. Seniorsku karijeru je započeo u Italiji gde je dve godine proveo u PMS Monkalijeri, da bi potom odigrao sezonu u drugoj italijanskoj ligi za Sijenu.

Prošle sezone je, uz kratku pozajmicu u Rozetu u Italiji, igrao za Petrol Olimpiju za koju je u ABA ligi za 8.9 minuta u proseku beležio 4.2 poena i 3.1 skok, u FIBA Ligi šampiona je imao 4.3 poena i 3.8 skokova dok je u slovenačkom prvenstvu beležio 7.3 poena i 5.8 skokova.

Simonović je igrao za sve mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore, pozivan je i za A tim, a trenutno se sa reprezentacijom takmiči sa Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Izraelu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA