≫ 

Objavljen je spisak od 18 igrača Drim tima: Amerikanci sve "tanji" pred put u Kinu!

Objavljen je skraćeni spisak igrača SAD za Svetsko prvenstvo u košarci u Kini i kada se on pogleda, ne deluju baš baš tako moćno

  • 6

Bar ne onoliko koliko bi mogli da budu. Na skraćenom spisku je 18 imena i očekivano nema povređenih Kevina Durenta i Kleja Tompsona, ali ni Entonija Dejvisa, Stefa Karija, Džejmsa Hardena...

Dejmijan Lilard (Portland), Kajl Lauri (Toronto) i Kemba Voker (Boston) su prema pisanju Jahu sportsa trojica plejeva u uskom izboru za odlazak u Kinu. Ako ta tri imena uporedimo sa Kajri Irving, Stef Kari i Kris Pol, deluje donekle ohrabrujuće.

Lilardu će na prvenstvu po svemu sudeći da pravi društvo i saigrač iz Portlanda Si Džej Mekolum pošto je on takođe na spisku među bekovima. Ovaj tandem već nekoliko sezona vodi Blejzerse do plejofa i ove godine su preko Denvera otišli do finala Zapada.

Uz Mekoluma su tu Bredli Bil, Erik Gordon i Donovan Mičel. Bil je u odsustvu Džona Vola morao da vuče Vašington Vizardse i već iza sebe ima reprezentativno iskustvo i iz mlađih selekcija. Erik Gordon je jedan od najpouzdanijih šutera za tri, a Donovan Mičel nije imao tako dobru sezonu kao što mu je bila ona kada je bio ruki među Džezerima.

Poziciju krila popunjavaju Džejson Tejtum iz Boston Seltiksa i Kris Midlton iz Milvoki Baksa. Midlton je zimus po prvi put postao ol-star, ali kada se uporedi sa Kevinom Durentom ili Polom Džordžom, gotovo da ne bi imao šta da traži u timu na "trojci".

S druge strane, povratak iz povrede Kajrija Irvinga je zapržio čorbu u Bostonu i malo "ugušio" igru Tejtuma koji je u ruki sezoni (2017/2018) dominirao. Na krilnom centru Amerikanci imaju mešavinu iskustva i mladosti.

Harison Barns već ima pedigre NBA šampiona sa Golden Stejtom, Tobajas Heris se profilisao kao najbolji u Los Anđeles Klipersima, a sada dobro igra i u Filadelfiji, Kajl Kuzma je obećavao svojim partijama u Lejkersima, a Pol Milsap je popunio gomilu rupa u odbrani Denver Nagetsa.

Pi Džej Taker je iskusan igrač koji ume da se izvuče na trojku, ali i da zida pod košem. Kada je reč o mestu centra tu su Andre Dramond, Kevin Lav, Majls Tarner i Bruk Lopez. Fali Entoni Dejvis, nema ni Demarkusa Kazinsa.

Tarner je jaka defanzivna sila u reketu, Lav ume dobro da šutira trojke, Dramond da skače i zakucava, a Bruk Lopez voli da igra iz pika i prema košu, ali i od koša na trojku. Bilo kako bilo, kada se ovaj spisak uporedi sa onim prvobitnim, možda neko drugi (nadamo se Srbija) nikad nije bio bliže zlatu nego sada.

Ne znači da su Amerikanci slabi, daleko od toga, ali će ova postava morati da se preznoji znatno više od one sa Hardenom, Durentom, Irvingom, Karijem, Tompsonom, Dejvisom, Kazinsom i ostalim "zverima" da bi odbranila titulu šampiona sveta osvojenu protiv Srbije u Španiji pre pet godina.

VIDEO - Zvezda Harlem Globtrottersa u neverici kada je čuo ko su NBA Srbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    20. jul 2019 | 18:19

    Kakav bre drim tim? Ovo nije videlo drim tim a kamoli da je drim tim. U svakom slucaju tucice sve po 30 razlike i ako igraju sa trecom postavom.

  • Rade

    20. jul 2019 | 19:07

    Ma i da igraju sa 4.,5.postavom oladiće svakog 20,30 razlike u finalu. To je zemlja košarke. Nama želim puno sreće i hrabrosti, da bog da stigli najmanje do finala. Srećno momci.

  • Zocky

    20. jul 2019 | 18:44

    Džordan, Rodman, Pipen, Harper, Kukoč... To zvuči kao drim tim, naravno kada je klub u pitanju.Drim tim je igrao 92. i nikada posle toga nije sastavljen...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA