≫ 

Erdogan mučki udario na Kantera, sabotirao ga da organizuje košarkaški kamp u SAD!

Ni u Americi novi centar Bostona nema mira od vladajućeg režima u svojoj zemlji

  • 7

Turski košarkaš Enes Kanter doživeo je još jednu u nizu neprijatnosti od strane vlade svoje države, dosad najneprijatniju, jer mu je otkazan košarkaški kamp za najmlađe koji je trebalo da bude održan na Long Ajlendu u Njujorku. Novi centar Bostona tvrdi da je Islamski centar, koji je stajao kao suorganizator lepe akcije za najmlađe pripadnike zajednice, "posavetovan" od turskog konzulata i agenata da odustane od ove ideje, pa je čitav događaj na kraju otkazan.

Bilo je i pretnji predstavnicima Islamskog centra, tvrdi Kanter, i to iz Turske, situacija je poprimila neželjeni tok, pa je donesena odluka da se kamp odloži za neko mirnije vreme, kada će samo sport i najmlađi biti u prvom planu.

Portparol Islamskog centra Majkl Balboni priznao je da se turski konzulat angažovao da se kamp ne održi.

- Nekoliko pripadnika turske zajednice mi je došlo, i rekli su mi da "proverim tog momka" - rekao je Balboni.

Aludirali su, naravno, na Kantera.

Košarkaš, kome je Turska 2017. godine oduzela pasoš i naložila njegovo hapšenje ako bilo kad kroči u zemlju, izazio je duboko razočaranje  zbog otkazivanja jednog od besplatnih kampova koje već tradicionalno organizuje za decu svih veroispovesti i nacija.

- Ovo je takva sramota, da turski konzulat napadne Islamski centar sa svojom siledžijskom taktikom i spreče da se održi kamp. Tako su samo kaznili 300+ dece iz Njujorka koji su ostalo uskraćeni za bespaltno igranje i učenje košarke - napisao je, pored ostalog, Kanter u svojoj reakciji na blokadu koja je stigla direktno iz Turske.

Iz Turskog konzulata je stigao oštar demanti Kanterovih navoda.

- Laž, laž i laž, sve je laž u toj izjavi.

Kanter je, inače, godinama u nemilosti režima predsednika Turske Tajipa Erdogana, za kojeg je rekao da je "Hitler modernog doba". Od tada je označen kao neprijatelj države, čak i kao pripadnik terorističke organizacije pod vođstvom Fetulaha Gulena.

Jedna od Erdoganovih mera protiv Kantera bila je i ukidanje prenosa utakmica NBA ekipa za koje je igrao ovaj košarkaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spawn

    27. jul 2019 | 17:30

    Zasto mucki, jer ovaj napada njega stigne. Mesao se u politiku uvek, podrzavao Gulena, sad nema nazad batice. Nije mu Erdogan, Tramp. I ne treba da mu dopusti.

  • Čika Jova

    27. jul 2019 | 17:32

    "Sprečio" je 300 turske dece koja će zabavljati Amerikance svojim košarkaškim umećem. Kome je tu uskraćeno i šta?

  • NemanjaValjevo

    28. jul 2019 | 16:48

    I treba. Taj Kanter je ljigavac i kao igrač a to što se mešao u politiku i kako je priča za sebe. Dupeuvlaka američka. To su oni tipovi ljudi kojima je u genima usađeno da blate sosptvene države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA