Zvezda pronašla zamenu za Kuzmića! (VIDEO)

Čelnici crveno-belih i trener Milan Tomić obavili su razgovor sa košarkašem koji će naredne sezone nositi dres kluba sa Malog Kalemegdana

  • 9

Crvena zvezda i reprezentacija Srbije suočili su se sa problemom posle saobraćajne nesreće koju je doživeo Ognjen Kuzmić, ali je jedan momak uskočio i ispostaviće se da je upravo on igrač koji će i u reprezentaciji i u Zvezdi biti rešenje koje će nadomestiti izostanak Kuzmića.

Telegraf je na Kopaoniku razgovarao sa Nikolom Jovanovićem, koji je dobio naknadni poziv u redove Orlova umesto Kuzmića. On ističe da mu je velika čast što je dobio poziv, ali da bi mu draže bilo da je tu mogao da bude Kuzmić.

Ognjen Kuzmić Ognjen Kuzmić se uspešno oporavlja u svom domu; Foto: Instagram.com/tomishamonaekuzmic

- Za mene je velika čast i privilegija što sam sa ovim momcima, nisam odmah mogao da budem srećan kada sam dobio poziv jer sam jako dobar sa Kuzmićem, znamo se još iz 2016. godine, kada smo igrali letnju ligu, on je bio u Golden Stejtu, a ja u Lejkersima. Više bih voleo da se njemu ništa nije desilo i da ja nisam dobio poziv. Čuo sam da mu oporavak ide super, na kućnom je lečenju, sve je kako treba i sigurno će se brzo oporaviti - rekao je Jovanović, koji ističe da je za njega bio pravi potez odlazak na pozajmicu u Trento.

Nikola Jovanović Nikola Jovanović; Foto: Nikola Tomić

- Mislim da je bio pravi potez za mene, jer sam napredovao u svakom smislu, i košarkaški i van terena, imao sam konstantne minute, znao sam šta radim i kako da pomognem ekipi da pobedi što više utakmica.

Iako igra na poziciji centra, gde je u reprezentaciji paklena konkurencija, ističe da koristi svaki momenat da skuplja iskustvo.

- Mnogo velika privilegija i čast za mene, gledam svaki dan kao najmlađi da što više kupim i da napredujem na najbolji mogući način. Kupim kroz igru, igra se dosta, dosta se trenira, imamo treći mini-ciklus, svi smo pod jednim krovom, imamo sve na jednom mestu, svaki put kada smo imali slobodan dan je bilo loše vreme, pa smo ostajali u hotelu, pili kafe i družili, pa smo se više zbližili - objasnio je Jovanović.

Pitali smo ga za klupsku situaciju i šta se dešava nakon isteka pozajmice sa Trentom, a on nam je otkrio da je razgovarao sa upravom Zvezde i trenerom Milanom Tomićem i biće na pripremama kluba sa Malog Kalemegdana.

Nikola Jovanović, KK Crvena zvezda Nikola Jovanović u dresu Crvene zvezde; Foto: MN Press

- Istekla mi je pozajmica sa Trentom, imam još godinu dana važećeg ugovora sa Zvezdom, spreman sam za dalji rad, biću na pripremama od avgusta. Bilo je malo razgovora, pričao sam sa upravom i trenerom, sve je proteklo kako treba.

Ne treba samo obraćati pažnju na Amerikance, imamo 7-8 timova koji su konkurentni za medalju. Mi trljamo ruke što ta veća imena Amerikanaca otkazuju, ali ovi mlađi će biti još motivisaniji, tako da će sa njima biti teško kako god da okrenete.

(Bojan Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA