≫ 

Jokićev saigrač odjavio selektora: Kanađani idu na Mundobasket bez Džamala Mareja!

Košarkaška reprezentacija Kanade nastavlja da se osipa

  • 2

Posle Endrjua Viginsa, Ar Džej Bareta i Tristana Tompsona, otkazima se u kanadskom nacionalnom timu pridružio i Džamal Marej, saigrač Nikole Jokića iz Denver Nagetsa.

Isprva se očekivalo da Marej odigra na prvenstvu u Kini, ali je i on izostao sa početka priprema Kanađana koji su se okupili u ponedeljak. Ovakav epilog je donekle ipak bio i očekivan jer je Marej jedan od nosilaca igre Denvera.

Uz to on je ove godine produžio ugovor sa Nagetsima i od njih će po ugovoru dobiti maks ugovor od 170 miliona dolara za pet godina.

Na početku priprema Kanade se nisu pojavili ni Šej Gildžes Aleksander i Dvajt Pauel, pa od ozbiljnog rostera Kanada mora da računa na druge opcije.

Jedan od top pikova sa ovogodišnjeg drafta Ar Džej Baret je odustao zbog povrede, a do sada je na kamp pozvano 19 igrača, uz nekoliko njih iz NBA: Krisa Bušera, Kema Birča, Ošej Briseta, Korija Džozefa i Kelija Olinika.

Oni koji nisu stigli na kamp još uvek mogu da zaigraju za svoj nacionalni tim u Kini, ali nema sumnje da bi Kanada bila mnogo jača da ima gorenavedene zvezde. Prvi meč ova reprezentacija igra prvog septembra protiv Australije, a Mundobasket traje od 31. avgusta do 15. septembra.

VIDEO - Bogdan Bogdanović kao iz topa: Jokiću, svaka čast na odluci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA