Neki misle da smo ranjivi, a idemo da se zabavimo: Kolanđelo ubeđen da Drim tim ostaje prvak sveta!

Mada su drastično oslabljeni, još uvek su favoriti da šampioni i ostanu

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Direktor košarkaške reprezentacije SAD Džeri Kolanđelo poručio je da ne deli tremu ili trnce mnogih nacionalnih timova koji će krajem avgusta početi borbu za titulu svetskog prvaka u Kini.

Nije zabrinut iako su mnogi igrači otkazali učešće zbog novih ugovora, da bi se bolje spremili za novu sezonu, navikli na nove klubove...

- Iskreno, nisam nimalo nervozan. Zabavićemo se. Vidimo da neki misle da smo ranjivi, ali mislim da će sve biti u redu - uveren je Kolanđelo.

A zašto i ne bi kada je njegova reprezentacija odnela zlato u košarci na svim većim takmičenjima od 2008. godine nadalje uključujući tu tri olimpijska zlata i još dva sa Svetskih prvenstava.

Ovog puta su doduše u nešto slabijem sastavu zbog velikog broja igrača koji su otkazali. Uprkos tome će Greg Popovič moći da sastavi moćan tim.

- Želimo da izaberemo 12 momaka sa kojima imamo najveće šanse da pobedimo. Mislim da će tokom priprema biti velika konkurencija. Foks iz Sakramenta možda je najbrži u timu, pravi plejmejker, možda se njemu kockice poklope - rekao je Kolanđelo.

Foks je za sada u takozvanom "Selekt" timu koji će se pripremati sa Drim timom, a neki od igrača iz te ekipe možda ode u Kinu. Sličan slučaj je pre nekoliko godina bio Mejson Plamli kada je iz "selekt" tima prešao u nacionalni i kasnije osvojio zlato u Madridu.

Mada Drim timu nedostaju Kevin Durent, Klej Tompson, Kajri Irving, Stef Kari, Lebron Džejms, Kavaj Lenard, Pol Džordž, Entoni Dejvis i druge superzvezde, Kolanđelo poručuje da će se fokusirati na one koji jesu tu kako bi oni dobili pravu šansu da se dokažu kroz nacionalni dres.

Prvenstvo u Kini se igra od 31. avgusta do 15. septembra. Amerikanci su u grupi sa Turskom, Japanom i Češkom. Konačan spisak od 12 igrača koji idu u Kinu će objaviti 17. avgusta.

VIDEO - Saša Obradović: Sale Đorđević me je pretvorio u ćelavca posle Amera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA