≫ 

Počela je operacija Mundobasket: Srbija sa pola gasa pregazila Finsku u Zrenjaninu! (VIDEO)

Lep ambijent dočekao Saletove izabranike, pobedom se počelo u ozbiljnijim proverama!

  • 39

Košarkaši Srbije protiv Finske u Zrenjaninu krenuli su u ozbiljnije provere za Mundobasket, a na kraju su gazili do 95:75!

Posle pobede nad Borcem u Čačku, u utakmici koja je imala više revijalni karakter, Srbija je dočekala severnjake, i to u krcatoj dvorani u Zrenjaninu.

Odužila se ekipa lepom pobedom, iako je bilo dosta oscilacija i serija na obe strane, a selektor Đorđević nije imao Jokića i Bogdanovića na raspolaganju. Kada su Finci pripretili u trećoj deonici, ulazak Bobija Marjanovića je poremetio rivala i doneo razliku od +18, čime je sve bilo rešeno, a na kraju su se svi košarkaši koji su dobili šansu našli na listi strelaca.

Najefikasniji su bili Marjanović i Jović sa po 12 poena, Milosavljević i Simonović su dodali po 11, Birčević je imao 10, a Lučić 9 poena.

Posle meča u Zrenjaninu, ekipa se vraća za Beograd gde će u subotu od 21 sat protiv Litvanije u „Štark areni” imati oproštaj od srpske publike. Protiv istog tima, izabranici Aleksandra Đorđevića igraće 12. avgusta u Kaunasu.

Nakon toga Srbija će od 16. do 18. avgusta igrati na Akropolis kupu, a rivali će im biti Grčka, Italija i Turska. Ekspedicija Srbije 20. avgusta putuje u Kinu gde će poslednje tri provere imati u Šenjangu – 23. avgusta protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i 27. avgusta protiv Francuske. Prvu utakmicu na Svetskom kupu Srbija igra u Fošanu gde se 31. avgusta od 9.30 po našem vremenu sastaje sa Angolom.

SRBIJA - FINSKA 80:62

Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

PRVA ČETVRTINA: Počelo ljuljanjem obruča, Orlovi morali da se pomuče!

Nikola Milutiov je dobro zaljuljao koš kucanje, da bi zatim ukradenom loptom Jović krenuo u lagano polaganje za 4:0, nadovezao se i Birčević, a Finci su do 11:6 odgovarali trojkama.

Dalekometnom paljbom su čak Finci došli do preokreta, a onda je proradio Teodosić, prošetao se prvo kroz obruč za lake poene, potom je uposlio Milutinova za 17:14.

Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

U nastavku je viđena rezultatska klackalica uz veliku rotaciju Đorđevića protiv motivisanih Finaca, koji su na kraj prve deonice ipak otišli pognute glave, jedna kontra rešena je za 28:25.

DRUGA ČETVRTINA: Orlovi odmakli pred kraj poluvremena!

Ne dozvoljavaju Orlovima Finci da se odlepe, raspoloženi su bili Birčević i Milutinov, koji je ponovo zakucao na lep pas Jovića. Milutinov je lako došao do osam poena, ali su gosti odgovarali preko Kanevra i Hafa do 35:30.

Nisu igrali spektakularno Orlovi, taman su se toliko oslonili na klasu da odmaknu na dvocifrenu razliku, kada su šansu dobili Simonović i Raduljica, veliki doprinos je imao i Lučić.

Imao je naš tim seriju od 15:0, tek pred kraj je to prekinuto jednim polaganjem. Na najdužu pauzu otišlo se sa 54:36, kada je Jović ubacio trojku (5/9 timski šut za tri). Devet poena imao je Milosavljević, Milutinov i Birčević po osam.

Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

TREĆA ČETVRTINA: Finci napravili seriju 12:0, Bobi vratio Orlove u život

Finska je treću deonicu počela serijom 12:0, uspavali su se Orlovi na pauzi, pa puna tri minuta nisu postigli pogodak. Crni niz prekinuo je Stefan Jović novom trojkom.

To je bila prekretnica, Boban Marjanović je ušao u igru i napravio razliku, lagano se poigrao i vezao šest poena, posle je i Simonović ubacio trojku za 76:58.

Sve to bilo je dovoljno za lagan povratak na +18 pred odlučujući period igre.

POSLEDNJA ČETVRTINA: Bobi nastavio šou

Marjanović je izazvao ovacije publike, lako je došao do dvocifrenog broja poena i malo je iz gostujućeg tabora mogao da parira njegovoj visini.

Već u 35. minutu, postavljalo se pitanje samo o razlici koju će Orlovi dozvoliti Finskoj.

UOČI MEČA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    7. avgust 2019 | 22:40

    Ko je umro ovde Zrenjaninci?Kome je 40 dana?Zar ovako docekujete vicesampiona Olimpijade, sveta i Evrope?

  • Srbija

    7. avgust 2019 | 21:58

    Po naski bi trebalo da svaku cetvrtinu ubacimo 30 poena a da finci 10...opusteno ljudi ovo je prijateljska utakmica igramo sa 50% gasa a vodimo skoro 20 razlike za sada....napred srbija

  • Leonidas

    7. avgust 2019 | 21:22

    Svira himna. 3 igrača mrdaju ustima, 1 peva himnu a ostali neznaju ni reči himne. Publika je zalutala. Verovatno su krenuli u bioskop pa završili u dvorani. Himnu će pevati kad bude bila neka pesma JK.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA