• 7

Đorđević: Ako se sretnemo sa Amerikancima na SP, neka im je Bog u pomoći!

Osvrnuo se Đorđević i na momke koje je precrtao

  • 7

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, gostovao je na Radio televiziji Srbije u okviru sportskog programa te televizije!

Đorđević je govorio o igračima koje je u četvrtak precrtao sa spiska putnika za odlazak na Svetsko prvenstvo, ali i o nekim drugim temama vezane za Orlove.

- Oni nisu otpali. Reč 'otpali' je pomalo gruba reč kada je izgovori čovek i kada kažem momcima da prestaje njihovo angažovanje za ovu akciju, oni to razumeju. Odradili su dobar posao, zahvalan sam im na radu u ime Saveza i ekipe - rekao je Đorđević, a potom se osvrnuo na prijateljske mečeve sa Litvanijom:

- Sjajna provera za nas. Dobro smo radili na Kopaoniku, momci su odradili veliki posao, od mene su dobili pohvale kada su to zaslužili. Kada dođu ovi napori oni su jedini zaslužni. Litvanija je snažan protivnik, ekipa koja gradi igru na fizičkim duelima, dolaze u pravom trenutku da nas malo ’uhvate’. S ponosom su se okrenuli svojoj igri, imaju jaku ligu, verujem da će biti i navijača u Areni.

Foto: KSS

Na pitanje kako komentariše brojne otkaze u selekciji SAD, Đorđević je rekao:

- ''Welcome to the club". To se i nama dešavalo, razmišljam samo o nama i još nekim reprezentacijama koje se manje pominju. Na primer, Nemačka, poslednjih godina podiže svoje reprezentativne uspehe. Igrali smo protiv njih dva puta u kvalifikacijama i oba puta izgubili. Tu su Grčka, Rusija, Francuska, Argentina, Kanada, Brazil, Španija... Nemojte uopšte da razmišljamo o Amerikancima.

- Pustimo Amerikance da igraju svoju košarku, mi našu, a ako se susretnemo, neka im je Bog u pomoći - kroz osmeh je rekao selektor.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Дејан Младеновић

    Браво Сале из твојих уста у Божје уши

  • LeoLajke

    Sa Bircevicem ima da ih pokidamo ko dete pracku....

  • Era

    Ovo je ono sto nikako ne valja, dobri jesmo ali daj bre malo primiri, pa selektor si majku mu. Valjda trebas ti da spustis loptu na zemlju...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima