Ovako je dobijena bitka da Bogdan igra za Srbiju: Uključio se vrh države, evo koliko je novca dato!

Dejan Tomašević otkrio kako je za Bogdanovića moralo da se plati dodatno osiguranje

  • 43

Generalni sekretar Košrkaškog sveza Srbije Dejan Tomašević objasnio je zbog čega je moralo da se plati dodatno osiguranje za beka Sakramento Kingsa Bogdana Bogdanovića da bi se on priključio nacionalnoj selekciji.

Za dodtano osiguranje bilo je potrebno platiti 140.000 evra, što je KSS uz pomoć države uspeo da isplati.

- FIBA je pre dve godine preuzela na sebe teret osiguranja NBA igrača. Svi NBA igrači koji igraju za nacionalne timove, pokriveni su FIBA osiguranjem. Nažalost, osiguravajuca kuća zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povređeni, ili su operisani, imaju dodatno osiguranje. Bogdan je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KSS u septembru morao da plati dodatno osiguranje - rekao je Tomašević na konferenciji za medije u Štark areni.

On je dodao da je ovog leta taj problem bio očekivan, ali da je prepiska sa FIBA, Sakramentom i NBA trajala tri nedelje.

- Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca uspeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra, što je za nas veliki izdatak. Obratili smo se Ministarstvu sporta, Vladi, državi i oni su razumeli značaj Bogdanovog igranja na Svetskom kupu. Hvala predsedniku, Vladi i ministru sporta što su nam uplatili taj novac. Mi smo ga već prebacili osiguravajućoj kući, pa je Bogdan ''pokriven'' i nema problema da zaigra za Srbiju - zaključio je Tomašević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dur

    9. avgust 2019 | 17:27

    Kako možete da pljujete ovakvu veličinu od igrača???!!!! Bogdan kad šutira trojku, cela Srbija je na nogama! Jedini čovek koji uz Jokića moze da parira amerima i da nas dovede do finala! Brojimo dane do početka tebe, Bogdanoviću Bogdane! ✌🏻

  • Milos

    9. avgust 2019 | 14:57

    Treba za ovakve stvari, ja nisam protiv jer kosarkasi uvek dobro predstavljaju Srbiju.Ali stvari treba da se zovu pravim imenom.Da se kaze da je narod to platio a ne premijer ili predsednik.Nisu to njihove pare iz njihovog novcanika.

  • Miljan

    9. avgust 2019 | 15:44

    Hvala predsedniku, da nije mozda on potego iz svog dzepa da plati. Hvala narodu posto ce ze njemu od nečega odbiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA