≫ 

MVP Janis "razbucao" Mađare, protivnički igrači tražili da se slikaju sa njim!

MVP najjače lige na svetu razgalio Grke na utakmici u Heraklionu

  • 1

Janis Adetokumbo bio je apsolutno prva zvezda prijateljske utakmice Grčke i Mađarske koja je za Helene jedna od pripremnih pred put u Kinu na Svetsko prvenstvo.

Najkorisni košarkaš NBA lige za prethodnu sezonu samo je svojom pojavom sve ostale aktere meča bacio u drugi plan, a potrudio se i da na terenu nadvisi sve ostale: u laganoj pobedi Grka 83:59 doprineo je sa 19 poena i nekoliko njemu svojstvenih dominantnih atraktivnih poteza.

Publika je bila oduševljena, kao i igrači Mađarske o čemu svedoči prizor po završetku meča kada su neki od njih tražili da se slikaju sa Adetokumbom!

Tako nešto radili su samo još rivali čuvenog, kažu mnogi i jedinog "Drim tima" koji je nastupio na olimpijskim igrama 1992. godine u Barseloni predvođenog Džordanom, Medžikom, Birdom i ostalim zvedzama.

Što se tiče utakmice koja je odigrana u Heraklionu na Kritu, Grci su imali lakši trening sa Mađarima, a Adetokumbo se bukvalno poigravao sa svojim čuvarima, delovalo je kao da se igra sa fizički daleko inferiornijom decom u školskom dvorištu.

Za Grke, koji su na Mundobasketu raspoređeni u grupi sa Novim Zelandom, Brazilom i Crnom Gorom, istakli su se, uz Adetokumba, Burusis sa 10 poena, Printezis sa 8, Papapetru sa 7, Kalates sa 6 poena...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA