≫ 

KSS POTVRDIO: Milosavljević ne ide u Kinu! (VIDEO)

Stameni bek srpske reprezentacije doživeo povredu kolena koja zahteva operaciju

  • 58
Dragan Milosavljević Foto: Marko Jovanović

Dragan Milosavljević "perpetum mobile" srpske košarkaške reprezentacije povredio je koleno na meču sa Turskom. On je u 23 minutu posle jedno prodora nezgodno doskočio koleno je u žargonu prošetalo, pa je hramajući napustio teren uz pomoć saigrača. Za njega su pripreme završene i neće ići u Kinu.

Očeividci u hali u Atini, kako prenose "Novosti" tvrde da je rekao " Ne mogu da se oslonim na nogu" Posle izlaska sa meča odmah je otišao na magnetnu rezonancu.

Bek košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Milosavljević nažalost će morati da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini zbog povrede kolena, potvrdio je KSS.

Naš reprezentativac se povredio u petak, na prvom meču Akropolis kupa protiv Turske.

Radi se o povredi ligamenata kolena, koja zahteva intenzivne terapije i operativno lečenje, tako da Milosavljević, nažalost, neće moći da nastupa na Svetskom šampionatu – rekao je doktor naše reprezentacije Dragan Radovanović.

Dragan Milosavljević Foto: Arenasport

VIDEO: Nova nevolja za Đorđevića, povredio se Milosavljević!

POVREDA PREDNJEG UKRŠTENOG LIGAMENTA (LCA)

LCA (lig. cruciatum anterius) predstavlja osnovu za funkciju mišića kvadricepsa (tekst preuzet sa sajta vita-maxima.org). Povreda ove veze najčešća je ligamentarna povreda u sportu, a nažalost i jedna od najtežih. Činjenica da ovaj ligament održava stabilnost kolena tako što direktno povezuje dve kosti, bez potpore zglobne kapsule, ide u prilog ozbiljnosti rupture LCA.

Kako nastaje povreda?

U čak 80% slučajeva ruptura je rezultat nekontakne povrede. Česti su slučajevi da sportista samo padne u sred utakmice iako oko njega nema nikoga od protivničkih igrača. Mehanizam povrede je najčešće tzv. valgus-spoljašnja rotacija kada stopalo ostane fiksirano za podlogu, a istovremeno dođe do prekomerne rotacije u zglobu kolena.

U ređim slučajevima do povrede ovog ligamenta može doći usled forsirane hiperekstenzije kolena. Ruptura može biti parcijalna ili potpuna, a nažalost, veoma često je udružena sa povredama drugih ligamenata (najčešće je u pitanju lig. collaterale tibiale), kapsule, hrskavice ili meniskusa. Pri samom povređivanju može se čuti zvučni fenomen ”klik” ili ”pop”, a sportisti najčešće navode da su osetili ”kako je nešto puklo u kolenu”, da su imali osećaj ”kao kada se prelomi štapić”…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanasko

    17. avgust 2019 | 11:32

    Stvarno su jadni ovi cigani da jadniji ne mogu biti, raduju se povredama najboljih kosarkasa Srbije da bi umesto njih igrali tamo neki manekeni koji su navikli da igraju samo kupljene utakmice. Dnp dna i Srbija nece ostvariti nikakav rezultat upravo zbog ovakvih i nijima slicnih .. fujjjj

  • paki

    17. avgust 2019 | 11:36

    Djordjevicu! Sve je ok, podrzavamo te, sad treba progutati ponos i vidjeti da se zovu i Nedovic i Kalinic! Nije realno sa 4 centra ici i dvije cetvorke klasicne, idemo Srbijaa!!

  • Srbija

    17. avgust 2019 | 11:14

    Pozvati Kalinica, on je najkasnije zavrsio sezonu, koliko toliko je u ritmu, brzo ce se priviknuti, a i dobar je igrac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA