≫ 

Francuzi uhvatili zalet za Kinu: Lesor vodio "tirokolore" do treće pobede u isto toliko utakmica

Imaju čemu da se nadaju izabranici Vensana Kolea na Mundobasketu

  • 1

Košarkaška reprezentacija Francuske deluje vrlo ozbiljno dve nedelje pred početak Svetskog prvenstva u Kini, o čemu svedoči i treća pobeda uisto toliko pripremnih utakmica. Četa selektora Kolea bez ikakvih problema savladala je Argentinu rezultatom 77:58, što je i najubedljivija pobeda "trikolora" posle onih nad Crnom Gorom i Brazilom.

Ima Kole na raspolaganju respektabilan sastav, nekoliko NBA imena koja se ističu (Gober, Batum, Ntiklina), haubicu De Koloa, a definitivno će i u Lesoru selektor Francuza imati jakog aduta u Kini.

Bivši krilni centar Zvezde i nova akvizicija Bajerna bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 13 poena, 11 je dodao De Kolo, a još jedno NBA ime Okobo ubacio je 10. Košarkaš Finiksa je inače "upao" u tim kao zamena za povređenog Tomasa Ertela.

Pomenimo i to da su Francuzi u toku dana saopštili da će u Kinu putovati bez Adreina Moermana, koji nije zalečio povredu Ahilove tetive, zbog čega je morao da odustane.

Dominirali su Francuzi pred svojim navijačima u Vilerbanu raznovrsnim napadačkim repertoarom, ali je odbrana donela prevagu - samo 24 poena Koleov tim je primio u drugom poluvremenu.

Hrabri zvanično treći tim sveta i dobra partija Ntikline, momka iza koga je zapažena sezona u dresu Niksa. Bio je bez promašaja iz igre, a meč je završio sa 8 poena.

Na drugoj strani, neuništivi Luis Skola bio je jedina svetla tačka kod Argentinaca sa 16 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA