≫ 

Đorđević posle Grčke: Treba da igramo još hrabrije, lopte da budu još direktnije!

Orlovi od gotovog pravili veresiju, ali pokazali smirenost kad je bilo najbitnije

  • 2
Aleksandar Saša Đorđević Foto: Marko Jovanović

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle velike pobede i napete utakmice sa Grčkom 85:80 u "finalu" Akropolis kupa da je njegov tim odigrao bolje drugo poluvreme i pokazao taktičko znanje.

Orlvoi su posle produžetka pobedili Grke iako su imali prvo izgubljen, a onda i dobijen meč zbog velike serije u četvrtoj četvrtini. Vasa Micić je u samoj završnici promašio oba slobodna bacanja, Tanasis Adetokumbo je pogodio trojku za 72:72 i produžetak, gde je Srbija bila bolja i slavila.

- Pokazali smo kvalitet i individualno i taktičko znanje. Igrači su uradili bolji posao u drugom poluvremenu. U prvoj četvrtini smo još tražili svoju igru. U drugom delu smo našli rešenja, dobili smo dubinsku igru, što je veoma važno protiv ovako agresivne ekipe koja igra na granici faula, naročito na domaćem terenu. Ta dubina mora da nam bude oružje - konstatovao je Đorđević posle meča, a prenosi KSS.

On je primetio da u narednim izazovima njegovoj ekipi treba još jedna važna komponenta, ali i šta je bilo ključno u odbrani.

- Treba da igramo još hrabrije, lopte treba da budu direktnije, sa manje lob pasova. Pored dubine u napadu, ključ utakmice je bila naša defanzivna tranzicija, jer su Grci tim koji je do sad najviše poena postizao iz kontranapada. Dobro smo trčali, ali smo pored toga pametnim napadima kontolisali njihovu napadačku tranziciju. Možemo još bolje, fale nam neki igrači u rotaciji, ali bez obzira na to,odigrali smo veoma dobar turnir - zaključio je Đorđević.

Srbija igra na Mundobasketu u grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom, a ovo takmičenje je na programu od 31. avgusta do 15. septembra.

VIDEO - Ozbiljna poruka Saleta posle +20

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boba

    19. avgust 2019 | 17:22

    Bravo sale nacionale,Bircevic to ne moze niti je ikada mogao,moze da sutne za tri poena i to je njegov igracki plafon.Mora da je selektorov dalji rodjak jer,realno nema kvalitet za repku.Velika nepravda je ucinjena Kalinicu i Nedovicu,nije ljudski niti sportski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA