• 13

Amerika je "Dream team", ali je Srbija "European nightmare": Analiza odbrane i napada Srbije pred SP

Pred vama je detaljna analiza igre Orlova u oba pravca!

  • 13

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je do sada šest pripremnih mečeva za Mundobasket u Kini (31. avgust - 15 septembar) ako ne računamo onu utakmicu sa Borcem u Čačku. Zabeležila je svih šest pobeda, protiv Finske, dva puta Litvanije i Turske, Italije, i Grčke i osvojila Akropolis kup.

Međutim, to nije toliko bitno, koliko sama igra naše selekcije koja je u ovom momentu jako dobra, ali ima još prostora za napredak. Videli smo neverovatan napadački potencijal  naše ekipe sa različitimim petorkama gde je bilo i po trojica preko 210 cm, posebno na tri poslednja meča na Akropolis Kupu. Videli smo jednu dobru odbranu kao i odličnu saradnju igrača u defanzivi.

Detaljnu analizu igre Srbije na Akropolis Kupu: Šta je selektor pokazao, a šta je sačuvao za Mundobasket pogledajte na vrhu teksta!

Nikola Milutinov

Foto: Marko Jovanović

Ekspedicija Srbije 20. avgusta putuje u Kinu gde će poslednje tri provere imati u Šenjangu – 23. avgusta protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i 27. avgusta protiv Francuske.

Prvu utakmicu na Svetskom kupu Srbija igra u Fošanu gde se 31. avgusta od 9.30 po našem vremenu sastaje sa Angolom.

Saša Đorđević je posle osvojenog Akropolis Kupa primetio da u narednim izazovima njegovoj ekipi treba još jedna važna komponenta, ali i šta je bilo ključno u odbrani.

- Treba da igramo još hrabrije, lopte treba da budu direktnije, sa manje lob pasova. Pored dubine u napadu, ključ utakmice je bila naša defanzivna tranzicija, jer su Grci tim koji je do sad najviše poena postizao iz kontranapada. Dobro smo trčali, ali smo pored toga pametnim napadima kontolisali njihovu napadačku tranziciju. Možemo još bolje, fale nam neki igrači u rotaciji, ali bez obzira na to,odigrali smo veoma dobar turnir - zaključio je Đorđević.

(D. Stojmenović)

Komentari

  • Geras

    Mora se ozbiljnije igrati i pristupati igri...nije ovo još ništa.....

  • Misirac

    Realno, 2. najbolja ekipa na Svetu. Nekada smo uzimali i zlata i srebra, a da nismo u tom trenutku bili na tom nivou. Sada, bez obzira šta uradili, 2. najbolja ekipa Sveta sigurno! Ne trebamo se uopšte uporedjivati sa Amerima. Nije bitno koju trenutno ekipu imaju, crnci su tamo jednostavno “tate” ove igre. Mogu da sakupe sa ulice i da sastave jedno 10-ak timova. Da ne pričamo o profesionalcima... Tako da, oni za nas ne treba da budu bitni i sa njima, eventualno, treba da udjemo skroz opušteno u utakmicu i teramo našu priču. Mnogo nam fali Teo, zbog rotacije, a i uopšte...Sa njim, ovo je jedna od boljih ekipa koju smo ikad imali... NAPRED MOMCI, SRBIJA JE UZ VAS!

  • Mix

    Militinov najbolji,jovic najgori...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima