• 0

Razgovaramo jedni sa drugima i idemo na večeru bez telefona: Popovič spremio taktiku za zlato u Kini

Legendarni trener ne mari za otkaze i priprema ekipu za odbranu titule

  • 0

Selekcija Sjedinjenih Američkih Država stigla je u Australiju gde će odigrati niz prijateljskih utkamica u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u košarci koje u Kini počinje 31. avgusta. 

Ipored otkaza, popularni Jenkiji glavni su favoriti za zlato, a kako ističe selektor Greg Popovič hemija igrača i timski duh su ključ uspeha.

- Kao što svi znamo, u timskim sportovima, kada se osećaš odgovornim, kada brineš o nekome, kada nekoga voliš i kada imaš empatiju, stvari idu mnogo bolje. 

- Odlazak na večeru, vreme koje provodimo na terenu, sve to utiče da igrače i njihove porodice upoznamo mnogo bolje. Idemo na večeru zajedno, bez telefona. Ljudi zapravo razgovaraju jedni sa drugima, postavljaju pitanja i uče jedni od drugih i rastu kao tim. Jer, sve ovo je potpuno nova košarka koju ćemo igrati, nema preskakanja nekih koraka. Zbog svega, želiš da odeš što dalje u kratkom vremenskom periodu. 

Da podsetimo, tim koji predvodi selektor Greg Popovič očekuju utakmice sa Australijom 22. i 24. avgusta dok će sa Kanadom 26. avgusta odigrati poslednji meč pred Svetsko prvenstvo.

VIDEO: Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima