Pešić: Možemo protiv Amerikanaca, samo da stignemo do njih!

Srbija od 2002. i Indijanapolisa čeka pobedu nad Drim timom

  • 2

Proslavljeni srpski trener Svetislav Pešić dao je svoje viđenje predstojećeg Mundobasketa i istakao da Srbija može do nove medalje. 

Tako je nekadašnji selektor Jugoslavije i aktuelni trener barselone Svetsilav Pešić, u razgovoru za Mocart sport istakao da očekuje neizveno prvenstvo.

- Očekujem jedno od najjačih svetskih prvenstava do sada. Košarka van NBA ima fantastičan napredak. Ne samo u Evropi, ali naročito u Evropi. Najbolja košarka se danas igra u Evroligi. To je moj stav, ne može niko da mi zabrani da to kažem. Taj stav mogu i argumentovano da obrazložim, uz sva priznanja NBA - rekao je Pešić.

Košarkaše Srbije će očekuju dueli u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima, a popuarni Kari poziva na oprez.

- Koliko vidim Italijani će doći u jakom sastavu, bez obzira na njihov kvalitet, teško će se umešati za borbu za medalje. Ipak, mogu da utiču na tu borbu. Sistem je drugačiji nego ranije. Sada moraš praktično sve vreme da pobeđuješ ako želiš da ideš do kraja. Ranije si mogao sebi da priuštiš neki kiks u početnoj fazi - objasnio je Pešić.

Srpski stručnjak istakao je i to da će Orlovi, u slučaju da se sretnu sa Drim timom, imati veliku šansu za trijumf.

- Imaćemo dobar tim u Kini, naša velika prednost je što imamo kontinuitet i ogromno iskustvo, odigrali smo nekoliko finala poslednjih godina. Igrači su pokazali da mogu da igraju sa svakim, pa i sa Amerikancima. Na Olimpijskim igrama smo u grupi imali pobedu u rukama. Dakle, imamo šansu, ali prvo treba stići do te utakmice - zaključio je Pešić.

Da podsetimo, Svetsko prvenstvo u Kini održava se od 31. avgusta do 15. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA