≫ 

Košarka se igra na terenu, a ne u kancelarijama: Đorđević poslao jaku poruku FIBA

Selektor Srbije smatra da se mora uzeti u obzir povrede igrača i da je neophodno da se odobri da ekiše imaju 14 igrača na prvenstvima

  • 0
Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Marko Jovanović

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević, pred put u Kinu na poslednji deo priprema pred početak Svetskog prvenstva, rekao je da je zadovoljan prikazanim u pripremnim utakmicama, ali da je tužan zbog izostanka Dragana Milosavljevića i Miloša Teodosića.

- Ono što se desilo Gagiju Milosavljeviću je najteža povreda koja može da se desi igraču. Jako nam je krivo. On je mnogo dao reprezentaciji. On je i dalje veliki deo ekipe, osetiće se njegovo odsustvo - rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u Kraun plazi.

On je zatim objasnio da je košarka sport koji se igra na terenu, a ne u kancelariji.

Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Marko Jovanović

- Posle Gagijeve povrede došlo mi je... Mnogo se traži od igrača, jeste čast da se igra za reprezentaciju, ali kada se desi ovako nešto, onda se pojavi i doza straha kod drugih. To moramo da rešimo zajedno.

- Mi iz federacija, ljudi koji vole i koji brinu o košarci, da se usklade kalendari. Košarka ne može da se igra u kancelarijama, institucijama. Samo na terenu. Mislim tu na košarku koja napuni halu poput Arene, ili Kaunasa, ili Atine. A to je moguće samo ako su tu najbolji, Teodosić, Valancijunas, Adetokumbo. Oni su bitni, mi ostali ne", rekao je Ðorđević i dodao da je više puta išao u Ženevu gde je čelnicima FIBA iznosio lične stavove za takmičenja.

- Jedna od stvari na kojima mi insistiramo, a to je da FIBA reši da dopusti svim ekipama da idu sa 14 igrača na takmičenje, 12 + 2, što ne iz taktičkih razloga, a kamoli za ovakve situacije".

Srbija će na SP igrati u grupi D u Fošanu, protiv Angole, Italije i Filipina.

VIDEO: Teodosić ne ide na SP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA