≫ 

Rasulo Kanađana pred Mundobasket: Od 17 NBA imena, ostalo samo jedno!

Na mukama je Nik Nurs posle odustajanja najboljih igrača, poslednji u nizu je otkaz Korija Džozefa

  • 0

Košarkaška reprezentacija Kanade sa svojih 17 NBA igrača na startu priprema za Svetsko prvenstvo u Kini, delovala je kao ozbiljan pretendent na medalju, međutim nešto više od dve nedelje kasnije u ekipi je ostalo samo jedno NBA ime, i to centar Kem Birč!

Poslednji otkaz selektoru Niku Nursu stigao je od Korija Džozefa, novog igrača Sakramento Kingsa.

Džozef je bio "viđen" u Kini, pogotovo što je odigrao dve prijateljske utakmice protiv Nigerije. Ipak, propustio je onu poslednju sa Australijom, kada su i krenule spekulacije o njegovom učešću na Svetskom prvenstvu.

U utorak uveče stigla je potvrda u kanadskim medijima da je definitivno odustao od igre za reprezentaciju, što je Nursov spisak igrača svelo na 12 imena.

Kanada je pripreme krenula sa rekordnih 17 NBA igrača, što je najveći broj imena iz najjače lige na svetu u jednoj reprezentaciji (ne računajući SAD), međutim kako je vreme prolazilo, tako su se nizali otkazi: pre Džozefa zbog povrede je odustao i Keli Olinjik, kao još jedan jak adut.

Džozef je prethodne sezone u dresu Indijane imao učinak od 6.6 porena, 3.9 asistencija i 3.4 skokova u proseku po utakmici.

(Telegraf.r)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA