≫ 

Krstić se vraća u košarku: Dobio najbitniju funkciju u KSS

U KSS dolazi sa izraženom željom da i na organizacionim pozicijama bude uspešan kao i tokom igračke karijere

  • 2

Nenad Krstić, dugogodišnji reprezentativac i osvajač srebrnih medalja na Svetskom prvenstvu 2014. i Evropskom prvenstvu 2009. posle pet godina vraća se u državni tim. Ovoga puta, kao direktor mlađih reprezentativnih selekcija.

Ovog leta Srbija je doživela debakl na Evropskim prvenstvima mlađh kategorija gde nijedna selekcija od U16 do U20 nije osvojila medalja, čak ni bila u igri za medalju. Zato je bilo potrebno da se napravi neka promena.

Krstić će na novoj poziciji iskustvo stečeno tokom sjajne karijere u kojoj je prošao put od Mašinca, preko Partizana do NBA lige, potom i još dva velika evropska kluba CSKA i Efesa, doneti u tim KS Srbije. Od podjednake važnosti svakako će biti i mnogobrojni kontakti koje ima širom planete, pre svega u NBA ligi.

Nenad Krstić, destilerija Foto: Marko Jovanović

Nekadašnji reprezentativac svestan je specifičnosti pozicije na kojoj se nalazi, odnosno činjenice da se u mlađim selekcijama uspeh meri ne samo medaljama, već daleko više brojem igrača u selekciji koji stasaju za seniorski tim. Bio je svedok i brojnih uspeha svojih saigrača poput generacija Teodosića, Raduljice, Mačvana…

VIDEO: Telegraf u gostima kod Krstića: Od početaka u Mašincu do Garneta, Šeka i nazad do Ratine i Kraljeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trkac

    22. avgust 2019 | 16:51

    Dajte svi ce da se igraju sa reprezentacijom. Da li se jos necim bavio osim sto je igrao kosarku? Zato nam tako i ide u svim selekcijama sto dovodite bivse igrace bez obrazovanja i bilo kakvog iskustva u poslu.

  • Bg

    22. avgust 2019 | 22:50

    To je dobio zato sto je branio kuma Teodosica i Djordjevica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA