≫ 

Partizan vratio trenera koji je bio ključ Vujoševićeve ere: Profesor Koprivica ponovo u košarci!

Posle skoro 10 godina od odlaska iz kluba legendarni profesor se vratio u crno-bele

  • 13

Stručni štab košarkaša Partizana ostao je ovog leta bez kondicionog trenera Seada Krdžalića, koji je prihvatio ponudu kanadskog tenisera Miloša Raonića.

Crno-beli su brzo reagovali i pronašli rešenje u jednom od najcenjenijih stručnjaka u ovoj oblasti. U pitanju je profesor Vladimir Koprivica, koji je već obavio prvi trening sa košarkašima Partizana, prenosi Sportski žurnal.

Andrea Trinkijeri je potvrdio nedavno na predavanju studentima Fakulteta za sport da izuzetno ceni rad Vladimir Koprivice.

Andrea Trinkijeri Foto: Ivica Veselinov

Profesor Koprivica je u TOP 10 na svetu u svom poslu. Rekao bih i sa sigurnošću i među pet ili tri, ali bi to možda ljudi prokomentarisali kao preterano. Ali, ja to zaista mislim iz srca – rekao je tada Trinkijeri.

Ekipe koje je trenirao osvojile su 16 titula prvaka Srbije, Jugoslavije i Jadranske lige, kao i šest kupova Jugoslavije i Srbije. Trenirao je brojne vrhunske košarkašice i košarkaše reprezentativce zemlje. Radio je kao kondicioni trener sa ekipom „Levski-Totel“ iz Sofije u sezoni 1993/94. godine kada je ova ekipa postala prvak Bugarske.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

Više godina je bio kondicioni trener raznih reprezentativnih selekcija koje su osvajale medalje na svetskim i evropskim prvenstvima. Radio je četiri godine kao kondicioni trener reprezentacije Crne Gore. Proveo je 42 godine na Fakultetu za sport i fizičku kulturu u Beogradu, na kome je bio i dekan, više od 35 godina u košarci, a trenutno predaje na Fakultetu za sport i radi sa odbojkaškom selekcijom Srbije.

Mnogi kažu da je Vladimir bio jedan od retkih trenera koje je Dule potpuno prihvatio kao autoritet... Kasnije je po njegovom principu radilo sijaset trenera i u sportskim krugovima se dobro zna šta znači poteći iz "Koprivicine škole". Dok je bio u Partizanu od 2004 do 2010. crno-beli su imali najmanje povreda, a napravili su najbolje rezultate.

VIDEO - Mijailović: Trinkijeri ostaje, dobija veći budžet!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    23. avgust 2019 | 10:35

    Ma karijera da se najezis! Tri kluba u Italiji bez trofeja u dva kluba otkaz, cska otkaz posle tri meseca, limoz otkaz, sad je cini mi se negde u Rumuniji. A da i trener u Partizanu za vreme mirka marijanovica i borisa tadica. I misa tumbas bi uzeo bar pola trofeja u to vreme

  • Косингас

    23. avgust 2019 | 10:41

    Пази ово "Дуле"... Које интимизирање са човеком који не признаје државу Србију и изјашњава се као Монтенегрин.

  • nscz

    23. avgust 2019 | 13:41

    Da odgovorim Zagrepcanima. Zvezdu nije ugasio Dulo vec demokrate su smisljeno urusavale SD Crvena Zvezda. Tacnije Barbika Tadic jer znamo da je barbi navijac Partizaija. Sva sreca pa je barbi tu gde jeste a Zvezda opet hara Evropom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA