≫ 

Unutrašnja igra, to je naša snaga: Đorđević o "falinkama" Srbije protiv Italije

Selektor Srbije nema mnogo zamerki zbog pada u igri ekipe

  • 7
Aleksandar Saša Đorđević Foto: Marko Jovanović

Najbolji srpski košarkaši ostvarili su još jednu pobedu u test meču pred nastup na Mundobasketu u Kini - drugi put u kratkom periodu "pao" je rival sa kojim ćemo odmeriti snage i kada krene takmičenje, Italija.

Bilo je 71:65, mada je trijumf mogao da bude daleko ubedljiviji...

- Posle dana početne aklimatizacije, imali smo tridesetak minuta dobre košarke, imali smo jedan period od šest-sedam minuta bez reakcije u četvrtoj četvrtini, gde smo dopustili da se reprezentacija Italije vrati u igru - "otvorio" je selektor Đorđević priču o kontra ritmu Srbije, a onda naglasio i kako bi ekipa morala da igra uvek:

- Celo drugo poluvreme nismo imali unutrašnju igru, to mora da nam bude snaga, ono na čemu smo insistirali i na čemu smo radili. Otvorili smo prvo poluvreme baš unutrašnjom igrom, iz koje su išli pasovi nazad, dobre kreacije i dobar protok lopte. U drugom poluvremenu smo igrali pogrešno…

Uprkos velikom padu u igri Srbije (Italija imala seriju 17:1), upisana je još jedna pobeda koja znači na psihološkom planu.

- Na kraju dobra pobeda, uvek je bolje kad se dobije utakmica. Međutim, idemo dalje, još nas čeka puno toga, da, pre svega, dođemo fizički do jedne određene forme, jer su svi igrači noćas jako slabo i jako loše spavali, možda se i to osetilo u ovoj utakmici, što je sasvim normalno. Zato smo i došli ovako rano u Kinu i polako idemo korak po korak ka nekoj formi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Made in ...

    23. avgust 2019 | 19:25

    Bravo majstori, prava strategija, ubedjen sam znaju sta rade nasi.

  • Milos

    23. avgust 2019 | 18:17

    'Ajde razumem da Marjanovic nije igrao danas jer je pripremni mec ali na SP ce morati.Kojom li je logikom Raduljica bolji centar od njega?Italija cak ni nema centra, vrlo su tanki ta toj poziciji.Bobija protiv Filipina i Italije.Odlican je za 2+1 samo sto mora da ima podrsku u napadu.Jokic recimo.

  • Marioo

    23. avgust 2019 | 20:11

    Vazno si Bircevicu konacno pronasao klub zato si ga i uvrstio u reprezentaciji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA