U ovom "čudovištu" će igrati i jedan Srbin: Nova kuća Voriorsa ima ekran od 900 kvadrata! (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa dobijaju novi dom posle "penzionisanja" Orakl arene, a u njemu će igrati i naš Alen Smailagić

  • 5
Warriors Kings Basketball Foto: Tanjug/AP

Orakl dvorana u Ouklendu bila je jedna od najglasnijih i energičnijih u NBA poslednjih godina jer su Voriorsi vođeni Stefom Karijem, Klejom Tompsonom i ostalim zvezdama stigli do tri šampionska prstena u poslednjih pet sezona i iz pet finala.

Od oktobra će igrati novu sezonu u Čejs centru u San Francisku i to prvi put od 1971. godine. Milijardu dolara vredno zdanje imaće semafor od 9.699 stopa kvadratnih, odnosno oko 900 kvadratnih metara, što je značajno veće od semafora Golden 1 centra u kom igraju Sakramento Kingsi (6.100 kvadratnih stopa).

Navijačima će biti na raspolaganju više od 1.000 televizora, ima 552 točilice za piće, 23 bara, a dvorana će ukupno moći da primi oko 18.000 ljudi.

Neke od najjeftinijih karata koštaju 79 dolara, ali je to cena uspeha koje su Ratnici ostvarili prethodnih godina. Zanimljivo je da će Čejs centar početkom septembra otvoriti grupa Metalika i simfonijski orkestar, dok će Voriorsi prvu utakmicu predsezone odigrati u njoj petog oktobra kada im na megdan dođu Los Anđeles Lejkersi.

Prvi meč regularnog dela sezone će Čejs arena ugostiti 24. oktobra. U nastavku teksta pogledajte neke od fotografija i snimaka iz nove dvorane prošlogodišnjih šampiona NBA lige.

VIDEO -  Trinkijeri otkrio za koga će navijati na SP i da li Srbija može protiv "drim tima"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA