• 6

Azuri poslali poruku Srbiji, razmontirali Filipince 46 razlike!

Trojkaško izdanje italijana za više nego ubedljiv trijumf

  • 6

Košarkaška reprezentacija Italije, poput Srbije, dominanto je počela takmičenje na svetskom prvenstvu u Kini u okviru grupe D, trijumfom od čak 46 poena razlike nad Filipinima, 108:62!

Pokazali su Italijani novo, daleko bolje lice u odnosu na pripremni period gde su ređali poraze. Već u prvoj četvrtini demonstrirali su silu protiv ekipe koja jedinu pravu snagu ima u nekadašnjem NBA kalibru Endrjuu Bleču.

Azuri su u prvih deset minuta napunili koš rivala, bilo je 37:8 i ostatak meča bio je, očekivano, ruinsko odrađivanje posla Datomea, Galinarija, Belinelija i družine.

Datome je na kraju bio najefikasniji kod Italijana sa 17 poena, uz njega i Dela Vale sa istim brojem poena, dok je Galinari dodao 16, uz skoro savršen šut za tri poena, 4/5.

Inače su trojke bile najjače oružje Azura danas, očekivano s obzirom na moćnu spoljnu liniju sa NBA imenima. Blizu pedeset odsto pogađali su Azuri van luka za tri - 15/31 i na taj način obesmislili svaki pokušaj odbrane Filipinaca.

Nemaju Italijani jake adute u reketu, što je i najveća mana ovog tima, ali sve to i te kako umeju da nadomeste visokim procentom ubačenih poena spolja.

Kod Filipinaca Bleč i Perez izdvojili su se od ostatka tima sa po 15 poena.

Naredni meč Italija igra sa Angolom, a Srbija sa Filipinima.

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Bane

    Poslali smo mi njima poruku 3 puta 😄😄😄

  • Kapiten

    Mislim da niko nema prava da nam salje bilo kakve "poruke", pa cak ni Amerika..

  • Štebek

    Nema gorih od Obale Slonovače i Kine auu ljudi ono nije košarka... 😂😂

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima