≫ 

Ostoja otkrio otkud "višak" u kasi Partizana i odakle čeka milion evra, pa čestitao Orlovima (VIDEO)

Najavio i napad na Evroligu, otkrivši pritom da je klub zaradio do sada oko 400.000 evra samo od ulaznica

  • 30

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović čestitao je reprezentaciji Srbije na odličnim igrama na Mundobasketu u Kini i otvoreno rekao da očekuje zaradu od milion evra samo od ulaznica.

Partizan se ove godine posle dugo godina u Pioniru preselio u Arenu i u njoj će igrati utakmice Evrokupa i ABA lige, a Mijailović navodi da je cilj kluba povratak u Evroligu naredne sezone i najavio je dolazak još jednog igrača.

- Za Partizan je ovo novi sistem organizacije u Areni, profesor Koprivica se priključio kao veliki stručnjak. Ekipom sam zadovoljan, nedostaje nam jedno pojačanje ali biramo pametno i nećemo da žurimo sa tim. Od ove sezone hoćemo više nego od prethodnih sezona - rekao je Mijailović novinarima prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora s kompanijom MOZZART.

Koktel KK Partizan, Ostoja Mijailović Foto: Nikola Tomić

Prve dve godine ocenio je kao formativne i da sada počinju da se gađaju veće ambicije.

- Bilo je potrebno da se klub stabilizuje. Mi nismo imali uslove u prethodne dve godine, nismo imali snage da se izborimo sa tim nekim stvarma u prvom trenutku. Imamo sada stručni štab, kvalitetne i konkurentan tim. Dugujemo to i navijačima koji su u prvih nekoliko dana kupili više od tri hiljade sezonskih karata. Klub je zaradio 400.000 evra u ovom trenutku, dakle svi treba da znaju da je Partizan u ono vreme kada je igrao Evroligu za celu sezonu ostvarivao toliki prihod. Ja očekujem da ćemo mi ove godine više od milion evra imati prihoda kada prodamo lože i sedišta pored parketa i pojedinačne karte - izjavio je Mijailović.

Otkad je došao u klub nije imao problema sa korišćenjem budžetskih sredstava, ali se zahvalio i ostalim privatnim sponzorima.

Koktel KK Partizan, Andrea Trinkijeri, Ostoja Mijailović Foto: Nikola Tomić

- Oni (Mocart) su potpisali ugovor sa nama na nekoliko godina, dakle veruju u ovaj projekat, verujemo i mi, dakle napravićemo sigurno rezultate - napomenuo je predsednik KK Partizan.

Po njegovom mišljenju, crno-beli imaju jači tim nego, zbog čega je "Evroliga prioritet svih prioriteta".

- Vidite, ja nisam krio ambicije ni prošle godine. Dobro znate da kada stvari postavite na svoje mesto i uložite ponekad i više od drugih, a rezultati ne dođu, ali sport je takav. Naša želja je da se Partizan sledeće godine vrati u Evroligu, to su prioriteti svih prioriteta. Ove godine smo više uložili u ekipu nego prošle godine. Želeo sam da napravimo kontinuitet, tu nije bilo promena, ovaj štab je selektirao tim od samog starta i na nama je da pružimo servis ekipi i da rešavamo probleme koji će se tokom sezone dešavati. Mi nismo potpuno stabilan klub, ali smo stabilniji nego što smo bili i stekli su se uslovi da imamo ovakve ambicije - objasnio je Ostoja.

Ostoja Mijailović Žućkova levica Grb Partizana Foto: Telegraf.rs

Plan je da se kapacitetom Arene dobije prihod od milion evra koji bi se preneo na ulaganje u ekipu i ostvario zacrtani cilj.

- Klub nije uložio više nečega što nije imao, nego je smanjio dugove i obaveze. Onaj manjak koji je klub imao i koji je morao da vrati... Mi smo prošle godine vratili milion i 200 hiljada evra starih obaveza, ove godine imamo 300 hiljada po sporazumima. Tu smo oslobodili 900 hiljada evra i uložili u ekipu. Mi smo cele prošle sezone uzeli 350 hiljada od sezonskih karata, a ove godine sam siguran da ćemo preći milion.

Ostala je žal zbog toga što Partizan nije dobio specijalnu pozivnicu za elitno takmičenje, a predsednik kluba kaže da je za Trinkijerija i njegov štab prelazni rok kasno počeo baš zbog činjenice što se nije znalo hoće li se Evroliga igrati već ove sezone ili ne.

- Mi smo i ove godine zasluživali Evroligu po svim rezultatima, organizaciji, sposobnosti naših ljudi u klubu, po stručnom štabu, prelasku u Arenu, finansijskoj stabilizaciji. Nismo to uradili kvalitetom na terenu, ali smo zaslužili vajld kartu. Niko se od nas nije razočarao jer smo znali da je to pripadalo nama. Odlučivali su drugi kriterijumi i mi smo rešili da podignemo glavu i redovnim putem ga vratimo tamo gde je bio 15 godina.

OSTOJA MIJAILOVIC, MILAN MACVAN Foto: MN Press

Mijailović je najavio i da će otputovati u Kinu gde će iz prve ruke pratiti našu reprezentaciju, ukoliko Orlovi stignu do završnice. Posle tri trijumfa nad Angolom, Filipinima i Italijom, za sada sve ide po planu.

- Čestitam momcima što su stvarno borili i Bogdanu i ostalima. On je pokazao jedan kvalitet i ja 11. krećem za Peking i nadam se da ću nas gledati u polufinalu i da ćemo uzeti zlato, mislim da imamo veliku šansu za to - rekao je Mijailović.

On je poručio da je jedinstvo jedan od recepata da se zajedno radujemo. Tvrdi i da se naši igrači nisu postavili komforno ni prema kome na prvenstvu, pa su demolirali Filipine i Angolu i veoma solidno odigrali protiv Italije.

VIDEO - Orlovi razbili Italiju - Trinkijeri: Očekivano!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VALJAK

    5. septembar 2019 | 12:44

    BRAVO OSTOJA ! SAMO TAKO I HRABRO. ETO TEBE I U F. K. PARTIZAN. BRAVO, TAKO SE VODI TIM.

  • Nemanja

    5. septembar 2019 | 06:19

    Kada vec ides u Kinu vrati se sa Raduljicom! I naravno dobra 2! Srecno!

  • Aco

    5. septembar 2019 | 07:24

    Realno lakse cemo u EL kroz Evrokup nego kroz ABA ligu,jos ti moras dovesti "bombi" da bi smo mogli nesto onakvoj Zvezdi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA