• 0

Pešićevo mega pojačanje iz NBA otvoreno o depresiji i velikoj podršci Vestbruka

Aleks Abrinjes prvi put se "otvorio" o zdravstvenom problemu koji mu je ukočio karijeru

  • 0

Profesionalni sportisti, koliko god se to mnogima činilo čudno, neobično, nekome i neverovatno, pate od depresije, mada nisu svi spremni da o toem govore javno. 

Svu težinu ovog poremećaja na svojoj koži osetio je i španski košarkaš Aleks Abrinjes (26), koji je zbog dijagnoze morao jedno vreme da pauzira sa profesionalnim aktivnostima, a danas, nakon što se ovog leta vratio iz NBA u Barselonu, pričao je o problemu koji ga je snašao.

-  Sportisi su kao i svi ljudi, s tom razlikom da su pod pritiskom koji je veći nego kod običnih ljudi - kaže Abrinjes, otkrivši u intervjuu za kanal "Basket en Movistar+", kako se izborio sa problemom.

- Lekovi pomažu, ali na kraju dana morate da potražite profesionalnu pomoć, da pričate sa porodicom i prijateljima, nastavite da se lečite. To je drugačija vrsta bola. Fizički bol možete da osetite, da ga vidite. Mentalni bol ne može da se prepozna tako lako i ne može da se tretira kao da vam je povređeno koleno. Ako niste kroz to prolazili, ne možete da ga prepoznate. Kada sagledate stvari iz tog ugla, novac nije sve u životu. Kada vas pogodi tako nešto, shvatite da vas je apsolutno briga za novac.

Jaka Blazic

Foto: Profimedia/AFP

Abrinjes je tri sezone proveo u Oklahomi, početkom februara je upravo zbog zdravstvenih problema o kojima priča raskinuo saradnju i neko vreme se posvetio izlečenju, a u tom smislu, kako kaže, imao je veliku pomoć od prve zvezde Tanderra, od naredne sezone Hjustona, Rasela Vestbruka.

- On je stvarno dobar momak. Pomogao mi je mnogo, pogotovo u prvoj godini - rekao je Abrinjes o Vestbruku.

- Kad god smo putovali, proveli smo mnogo zajedničkih momenata, igrali smo zajedno igrice, gledali filmove, večerali... Kada sam prolazio kroz sve ovo i prestao da putujem sa ekipom, stalno smo billi u kontaktu. Brine za ljude, gleda na stvari koje su van košarke. Jednom mi je mirno rekao da ne bi trebalo da radim ništa i da će me podržati u slučaju da odem.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima